Fujitsu predstavlja novi koncept – „Ziro klajent“

Beograd, 25. novembar, 2009. ― Fujitsu je na „VISIT09“ konferenciji održanoj prošle nedelje u Minhenu predstavio prvi istinski „Ziro klajent”  (Ziro Client) koncept, „inteligentni ekran“ jednostavan za upravljanje koji donosi dramatične uštede organizacijama sa velikim brojem radnih stanica. Fujitsu „Ziro klajent“, ili „nulti klijent“ ne zahteva operativni sistem, procesor, programe ili lokalno čuvanje podataka, čime postavlja novi standard u efikasnom smanjenju troškova povezivanja desktop virtuelnih mašina (DVMs).

Fujitsuovo inovativno rešenje ide korak dalje u odnosu na prethodne pristupe punim virtuelizovanim klijentima, i predstavlja poslednju reč u troškovnoj efikasnosti i jednostavnosti.

Kako se kompanije sve više okreću korišćenju „računarskog oblaka“, “cloud computing“ resursa , Fujitsu „Ziro klajent” je idealni pristupni terminal za i za „oblak” i za mrežne IT infrastrukture. Korisnici kao što su finansijske institucije, osiguravajuća društva, državne agencije i pozivni centri mogu da imaju najveće koristi od novog proizvoda. Te organizacije mogu da ostvare značajne uštede troškova i smanje vreme potrebno za podizanje sistema zahvaljujući tome što „Ziro klajent“ ne mora da podiže konfiguraciju pa zato omogućava trenutni pristup desktop virtuelnoj mašini i zahteva samo jedan kombinovani kabl, za struju i mrežu.

Ovo rešenje je napravljeno sa namerom da uveća zadovoljstvo korisnika, pošto ima ugrađenu dodatnu fleksibilnost. Podacima se može pristupiti sa bilo koje pojedinačne mašine unutar infrastrukture, što takođe pojednostavljuje administriranje sistema. Takvo centralno upravljanje desktop virtuelnim mašinama pojednostavljuje upotrebu, smanjuje troškove administriranja i vreme podizanja sistema. Neispravan terminal u mreži se prosto zameni; vreme njegovog ponovnog uključivanja u mrežu je minimalno pošto se neispravna virtuelna mašina podiže iz „bekapa“ za nekoliko minuta.

Najbolje iz oba pristupa

Kombinujući bogato iskustvo u korišćenju desktop računara sa prednostima u troškovima i efikasnosti rešenja zasnovanih na korišćenju terminala, Fujitsu „Ziro klajent” pruža najbolje iz oba pristupa.

Ovo rešenje je dobro prilagođeno organizacijama kojima je potrebno brzo povećanje ili smanjenje resursa, ili onim koje se bave upravljanjem osetljivih podataka. Svoje ime „Ziro klajent“, dobilo je na osnovu toga što nema svoj operativni sistem, svoje programe, podatke, procesor, memoriju, ventilator ili bilo koji drugi pokretni deo. To ujedno znači i niže troškove korišćenja i duži vek trajanja.

Rajat Kakar, potpredsednik odeljenja „Klijentska rešenja“ u okviru kompanije Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Za mnoge organizacije tradicionalni model više nije održiv ili isplativ. Naročito za državne institucije, banke i organizacije sa standardnim kancelarijama, Fujitsu ‘Ziro klajent’ će pružiti dramatične uštede pri korišćenju, upravljanju i administriranju. Ovaj novitet čini virtuelizovane stanice realno dostupnim.”

Fujitsu „Ziro klajent“ će početi da se prodaje početkom 2010. godine.

O kompaniji Fujitsu

Fujitsu je vodeći dobavljač poslovnih rešenja zasnovanih na informacionim tehnologijama za globalno tržište. Sa oko 175.000 zaposlenih koji podržavaju klijente u 70 zemalja, Fujitsu spaja svetski kor sistemskih i servisnih stručnjaka sa visokopouzdanim računarskim i komunikacionim proizvodima i naprednom mikroelektronikom kako bi pružio dodatnu vrednost svojim klijentima. Sa centralom u Tokiju, Fujitsu Limited (TSE:6702) je ostvario konsolidovane prihode od 4,6 triliona jena (47 milijardi US dolara) u fiskalnoj godini koja je završena 31. marta 2009. godine. Više informacija na adresi: http://www.fujitsu.com

O kompaniji Fujitsu Technology Solutions
Fujitsu Technology Solutions („Fudžitsu teknolodži solušns”) vodeći je evropski dobavljač IT infrastrukture, prisutan na svim ključnim tržištima regiona Evrope, Srednjeg istoka i Afrike, kao i  na tržištu Indije, na kojima opslužuje velika, srednja i mala preduzeća, kao i individualne korisnike. Svojim pristupom „Dinamičkih infrastruktura“ kompanija nudi kompletan portfolio IT proizvoda, rešenja i usluga, od klijentskih računara do rešenja za: centre podataka, upravljane infrastrukture i infrastrukture kao usluge. Fujitsu Technology Solutions zapošljava preko 10.000 ljudi i deo je globalne Fujitsu grupacije sa više od 175.000 zaposlenih, koja isporučuje poslovna rešenja zasnovana na informacionoj tehnologiji klijentima u 70 zemalja sveta. Sa centralom u Tokiju, Fujitsu je ostvario konsolidovane prihode od 4,6 triliona jena (47 milijardi US dolara) u fiskalnoj godini koja je završena 31. marta 2009. godine.

Za više informacija molimo vas pogledajte: http://rs.ts.fujitsu.com/ i http://ts.fujitsu.com/aboutus

newsmaster