Donacija kompanije OSA fakultetima u Srbiji

Generalni direktor kompanije OSA Računarski inženjering, Željko Tomić, i ministar prosvete u Vladi Republike Srbije, Žarko Obradović, potpisali su Protokol o saradnji na uspostavljanju savremenih informatičkih trendova i tehnologija.

Protokol podrazumeva donaciju u softveru kompanije OSA Računarski inženjering tehničkim fakultetima u Srbiji u komercijalnoj vrednosti od 13.183.000 evra.

Ministar Obradović je naveo da će fakulteti tehničke struke dobiti različite pakete zavisno od potreba i precizirao da su u ponudi četiri vrste paketa.

Generalni direktor kompanije OSA Računarski inženjering, Željko Tomić, istakao da je Autodeskov softver postao standard u projektovanju uz pomoć računara u svim industrijskim oblastima, kao što su mašinstvo, niskogradnja, visokogradnja, geodezija i slično.

Tomić je naglasio da je donacija namenjena Mašinskom fakultetu u Beogradu koji će dobiti 100 licenci softvera, Tehničkom fakultetu u Boru koji dobija 50 licenci, Građevinsko-arhitektonskom u Nišu sa 20, kao i Mašinskom fakultetu u Nišu kome će pripasti 60 licenci. Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu namenjeno je 100 licenci, Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu 40, Mašinskom u Kragujevcu 120 i Tehničkom fakultetu u Čačku 60 licenci.
(A.S.)

|Search:Find More About Donacija kompanije OSA fakultetima u Srbiji|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

tnews