ASUS BAMBOO NOTEBOOK

Kao i svaki put, kompanija ASUS Technology, je zvanično prva kompanija koja je proizvela notebook od prirodnih materijala, tačnije od BAMBUSA.

ASUS Bamboo serija notebook-ova predstavlja prekretnicu u svetskoj IT industriji i najavljuje novu eru „zelenih tehnologija“ u proizvodnji kompijutera.

Kao proizvodni i inovativni lider u IT industriji, ASUS se posvetio pionirskim poduhvatima postizanja ravnoteže između prirode, tehnologije i ljudi širom sveta. Početkom 2000. godine, ASUS je promovisao četri pravca razvoja projekta Green ASUS:

Green DESIGN
Green MANUFACTURED
Green PROCUREMENT
Green SERVICE and MARKETING.

Bamboo serija notebookova, predstavlja lep primer realizacije ovog projekta. Dizajneri su pokazali da se očuvanje životne sredine takođe može raditi sa stilom i da se poboljšanjem kvaliteta i inovacijama u IT tehnologiji može očuvati zelena planeta.

Samo u 2007. godini, proizvodi kompanije ASUS su osvojili preko 2700 nagrada u celom svetu. Od početka rada na konceptu Green ASUS, izbačeno je čak 37 štetnih supstanci iz materijala koji se koriste u IT industriji. Sad već čuvena EPU ASUS tehnologija štedi energiju za čitavih 80% a Super Hybrid Engine u notebook-ovima za čitavih 53%.

Zadatak kompanije ASUS je da shvati korisnika, pronađe šta korisnici hoće i dizajnira bolji uređaj nego što im je potreban, a sve u cilju očuvanja bolje i čistije zemlje.

tnews