Asustekov novi Eee PC u krokodilskoj koži

Asustek Computer je u prikazao nov internet računar obogaćen zanimljivim stilskim detaljem – površinskom obradom u vidu krokodilske kože, i prenosivi računar širokog ekrana s dve upravljačke pločice i velikim zvučnicima Bang & Olufsen.

Eee PC 1008P (Karim Rashid Collection) ima ekran od 25,6 cm (10,1 inča) s LED osvetljenjem, koristi Microsoftov operativni sistem Windows 7 Starter i Intelov novi procesor Atom N450 (Pine Trail). Asustek je za dizajniranje ovog računara angažovao njujorškog dizajnera Karima Rašida, poznatog po tome što dizajnira luksuznu robu i unutrašnji dekor restorana i hotela.

Rašid je spoljnu školjku kreirao tako da ima gumenu teksturu nalik krokodilskoj koži i to u dve boje – vrućoj roze i zlatastoj braon. Jedinstven dizajnerski detalj je i duguljasto ležište za bateriju na pozadini uređaja, iz kojeg se baterija izvlači na kliznom nosaču da bi se posle šest sati neprekidnog rada zamenila novom, koja se mora kupiti odvojeno. (U ranijim modelima internet računara baterija se nije mogla vaditi.)

Računar ima 1 GB DDR2 memorije i disk od 250 GB, ugrađen WiFi, 802.11n, Bluetooth 2.1 i opciono bežično povezivanje sistemom 3G ili WiMax.

Drugi Asustekov dizajnerski inspirisan proizvod je računar N90 sa zvučnicima Bang & Olufsen.

Široki ekran od 46,7 cm (18,4 inča) ima rezoluciju od 1920 x 1080 piksela i sa obe strane je okružen zvučnicima visine ekrana koji štrče sa strane po nekoliko centimetara. Pošto je ekran zajedno sa zvučnicima širi od osnove s tastaturom, kad je računar zatvoren izgleda kao da ima prevelik poklopac.

Njegova manja verzija, model N60, ima ekran od 16 inča rezolucije 1366 x 768.

N90 se isporučuje u nekoliko konfiguracija. Na raspolaganju je nekoliko Intelovih procesora Core i7 i Core i5, 64-bitni Windows 7 Ultimate, Professional ili Home Premium, najviše 12 GB DDR3 memorije i podrška za dva diska sa ukupno 1,28 TB. Optički disk može biti Blu-ray Combo ili DVD Super Multi Drive. Računar ima i video kameru od dva megapiksela. Sa baterijom od šest ćelija težak je 4,8 kg.

Cene i datum pojavljivanja na tržištu još nisu objavljeni. (M.V.)

|Search:Find More About Asustekov novi Eee PC u krokodilskoj koži|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro