Sun i Fujitsu ubrzali server Sparc Enterprise M3000

Sun i Fujitsu su unapredili svoj server Sparc Enterprise M3000, opremajući ga sa novijim hardverom radi boljih performansi, izjavili su početkom nedelje predstavnici ove dve kompanije.

Sparc Enterprise M3000 će biti za 23 procenta brži od prethodnog modela, imaće brži procesor i unapređene memorijske module, navodi se u zajedničkoj izjavi Suna i Fujitsua. Server će biti opremljen četvorojezgarnim procesorom Sparc64 VII koji radi na 2,75GHz. Ovaj server koji se postavlja u orman i koji je predstavljen 2008. godine, ranije je bio opremljen procesorom Sparc64 VII koji radi na 2,52GHz.

Na serveru M3000 se izvršavaju poslovne aplikacije, uključujući i baze podataka, aplikacije za upravljanje odnosa sa kupcima (customer relationship management, CRM) i aplikacije za planiranje kompanijskih resursa (enterprise resource planning, ERP). Za duži period rada bez greški, server je opremljen sistemom za pouzdanost, raspoloživost i dijagnostikovanje (reliability, availability and serviceability, RAS) koji se takođe može sresti kod servera iz serije Sparc Enterprise u srednjoj i gornjoj cenovnoj klasi. U toj seriji nalaze se modeli Sparc Enterprise M4000, M5000, M8000 i M9000.

Sparc Enterprise M3000 omogućava i spajanje nekoliko servera u šasiju formata 2U (radi se o šasiji visine 3,5 inča), što će omogućiti značajnu uštedu, kako u prostoru, tako i u sredstvima. Server ima instaliran operativni sistem Solaris 10 OS, a testirana je aplikacija za baze podataka Oracle Database 11g Release 2.

Predstavnici Suna i Fujitsua su izjavili da će se Sparc Enterprise M3000 prodavati po ceni „osnovnih modela“. Kupovina će biti moguća direktno od proizvođača ili u maloprodaji uz pomoć partnerskih kompanija. Bez obzira na to što će se serveri u maloprodaji prodavati pod imenima Fujitsu i Sun (naravno, uz dodatak Sparc Enterprise M3000), ti modeli će biti identični, izjavili su predstavnici dve kompanije.

|Search:Find More About Sun i Fujitsu ubrzali server Sparc Enterprise M3000|

[ad#ad-post1]

tnews