Apple predstavlja novi iPod touch

SAN FRANCISCO — 9. septembar, 2008. — Apple je predstavio drugu iPod® touch generaciju koja ima zadivljujući tanak zaobljeni metalni dizajn, predivan 3,5-inčni ( gotovo 9 centimetara ) widescreen stakleni ekran, 802.11 b/g Wi-Fi bežičnu mrežu, ugrađenu tipku za kontrolu jačine zvuka, ugrađeni zvučnik za uobičajeno slušanje muzike, ugrađeni akcelerometar i druge napredne senzore, i Apple-ov revolucionarni Multi-Touch™ korisnički interfejs. iPod touch je savršen za slušanje muzike, gledanje filmova i igranje igara, sa milionima pesama, hiljadama holivudskih filmova i stotinama igara dostupnima putem iTunes trgovine.

“iPod touch je najzabavniji iPod koji smo do sada stvorili,” rekao je Steve Jobs, CEO Apple-a. “Korisnici mogu da slušaju milione pesama, gledaju holivudske filmove i od sada, zahvaljujući App Storeu, preuzimaju i igraju stotine igara na svom iPod touch-u.”

Novi iPod touch je manji i lakši od svog prethodnika, s doteranim novim dizajnom koji uključuje i zaobljeno metalno kućište sa ugrađenom tipkom za kontrolu jačine zvuka i brilijantni 3,5-inčni widescreen stakleni ekran. Sa svojim zaobljenim uglovima, ‘flush’ displejom i kompaktnijim dizajnom, novi iPod touch je ugodniji za držanje, rukovanje i prenošenje nego ikada pre.

iPod touch korisnici mogu da biraju između stotinu uzbudljivih igara kao što su “Spore Origins” i “Scrabble” iz Electronic Arts-a te “Real Football 2009” iz Gameloft-a, dostupnih na iTunesu ili ravno putem App Store aplikacije na iPod touchu. Revolucionarni App Store radi putem Wi-Fi bezične mreže, omogućavajući korisnicima pretraživanje, kupovinu i bežično preuzimanje aplikacija ravno na njihov iPod touch, kao i njihovo trenutno korišćenje. App Store sadrži neverovatan niz aplikacija u širokoj lepezi kategorija, uključujući igre, putovanja, zabavu, društvene mreže, sport i još mnogo toga.

iPod touch s lakoćom radi sa iTunes trgovinom tako da možete da kupujete, upravljate i zatim jednostavno samostalno sinhronizujete vaš omiljeni sadržaj. iPod touch je ‘ultra prenosivi’ način da uživate u vašoj omiljenoj muzici, TV serijama, filmovima i igrama u pokretu, jer omogućava do 36 sati slušanja muzike ili šest sati gledanja video sadržaja na samo jednom punjenju. Model od 32 GB čuva do 7.000 pesama, 25.000 fotografija ili 40 sati video sadržaja, model od 16 GB može da sačuva do 3.500 pesama, 20.000 fotografija ili 20 sati video sadržaja. Model od 8 GB čuva do 1.750 pesama, 10.000 fotografija ili 10 sati video sadržaja.

Novi iPod touch je usklađen sa novom iTunes 8 Genius funkcijom, omogućavajući korisnicima da automatski kreiraju svoje muzičke liste dok se kreću. Korisnici mogu da provere listu pesama koju je kreirao Genius, osveže je vlastitim izborom drugih pesama kao i da sačuvaju Genius-ovu listu pesama da bi kasnije uživali u njoj.

Novi iPod touch također sadrži ugrađenu Nike + iPod podršku koja ga čini fantastičnim ‘partnerom’ za vežbanje. Korisnici jednostavno mogu da smeste Nike + iPod sensor, kao dodatnu opremu, u svoje Nike + shoe da bi se sa lakoćom povezali sa novim iPod touch-om i na taj način brojali pretrčane kilometre ili se sinhronizovali sa najnovijom generacijom opreme za vežbanje.

iPod je najpoznatija porodica digitalnih muzičkih playera na svetu sa više od 160 miliona prodatih primeraka. Apple-ova neverovatna nova linija uključuje iPod shuffle u pet živahnih boja, iPod classic u novom tankom izdanju kapaciteta 120 GB, četvrtu iPod nano generaciju koja uključuje predivno zaobljeno aluminijsko-stakleno kućište u devet živahno hromatskih boja, kao i drugu iPod touch generaciju. Vlasnici iPoda mogu da biraju unutar evidentno bogate ponude dodatne opreme koja obuhvata više od 5.000 proizvoda stvorenih baš za iPod, uključujući i zvučnike, dodatnu opremu za fitness, modne torbice i iPod u automobilima.

Cene i mogućnost nabavke na srpskom tržištu objavićemo uskoro.