Apple predstavlja novi iPod nano

SAN FRANCISCO — 9. septembar, 2008. — Apple je predstavio novu četvrtu iPod nano generaciju, najtanji iPod ikada – novi doterani dizajn sa zaobljenim aluminijskim i staklenim kućištem u devet živahnih boja. Novi iPod nano uključuje i Appleovu inovativnu Genius tehnologiju koja automatski, samo s jednim dodirom tipke, stvara liste pesama iz vaše muzičke kolekcije koje se uzajamno odlično slažu. Novi iPod nano također sadrži i poboljšani korisnički interfejs, ‘portret’ ekran visoke rezolucije i ugrađeni akcelerometar koji pri okretanju automatski prebacuje na Cover Flow i koji se, kada ga lagano protresete, automatski prebacuje na Shuffle mod. Novi iPod nano korisnicima omogućava do 24 sata slušanja muzike ili četiri sata gledanja video sadržaja, a dostupan je kao model od 8 GB i 16 GB. Oba modela na tržište dolaze u srebrnoj, ljubičastoj, plavoj, zelenoj, narandžastoj, žutoj, ružičastoj, (PRODUCT) CRVENOJ i crnoj boji.

“iPod nano je najpoznatiji muzički player na svetu, a za ovogodišnje predstojeće vreme praznika smo ga dodatno poboljšali,” rekao je Steve Jobs, CEO Apple-a. “Mislimo da će se korisnici oduševiti fantastičnim novim dizajnom, automatskim stvaranjem Genius lista pesama, baš kao i automatskim prebacivanjem na Cover Flow sa samo jednim pokretom ručnog zgloba.”

Novi iPod nano—najtanji iPod ikada—uključuje i novi elegantni dizajn koji savršeno spaja brilijantni dvoinčni (petcentimetarski) ekran sa divnim aluminijsko-staklenim kućištem. Novi zaobljeni dizajn još ugodnije leži u vašoj ruci.

iPod nano lako radi sa iTunes®om tako da možete kupovati, upravljati i potom jednostavno samostalno sinhronizovati vaš omiljeni sadržaj. Putem iTunes prodavnice, birajući između više od 8,5 miliona pesama, samo jednim klikom možete da kupujete muziku, video sadržaje i igre za vaš iPod nano. iPod nano je ‘ultra prenosivi’ način da uživate u vašoj omiljenoj muzici, TV serijama, filmovima i igrama u pokretu, jer omogućava do 24 sata slušanja muzike ili pet sati gledanja video sadržaja na samo jednom punjenju. Model od 16 GB može sačuvati do 4.000 pesama, 14.000 fotografija i 16 sati video sadržaja, dok model od 8 GB čuva do 2.000 pesama, 7.000 fotografija i osam sati video sadržaja.

Novi iPod nano je usklađen sa novom iTunes 8 Genius funkcijom, omogućavajući korisnicima da automatski kreiraju svoje muzičke liste dok se kreću zajedno sa svojim iPod nanom. Korisnici mogu proveriti listu pesama koju je kreirao Genius, osvežiti je vlastitim izborom drugih pesama te sačuvati Geniusovu listu pesama da bi kasnije uživali u njoj.

iPod je najpoznatija porodica digitalnih muzičkih playera na svetu s više od 160 miliona prodatih primeraka. Apple-ova neverojatna nova linija uključuje iPod shuffle u pet živahnih boja, iPod classic u novom tankom izdanju kapaciteta 120 GB, četvrtu iPod nano generaciju koja uključuje predivno zaobljeno aluminijsko-stakleno kućište u devet hromatskih boja, kao i drugu iPod touch generaciju.
Vlasnici iPoda mogu da biraju unutar evidentno bogate ponude dodatne opreme koja obuhvata više od 5.000 proizvoda stvorenih baš za iPod, uključujući i zvučnike, dodatnu opremu za fitness, modne torbice i iPod u automobilima.

Cene i mogućnost naručivanja na srpskom tržištu objavićemo uskoro.