Sony Ericsson nudi Symbian telefon s HD snimanjem

Sony Ericsson je upravo lansirao još jedan pametni telefon s operativnim sistemom Symbian. Nazvao ga je Vivaz i omogućio da se njegovom kamerom od 8 megapiksela može snimati video u HD rezoluciji 720p.

Video snimci se mogu gledati direktno na telefonu, na njegovom širokom ekranu dijagonale 8,1 cm (3,2 inča), ili se mogu poslati na Youtube preko Wi-Fi ili HSPA veze. Telefon ima i TV izlaz, ali on podržava samo VGA rezoluciju.

Zanimanje za YouTube i sadržaje koje snimaju korisnici naraslo je do ogromnih razmera i Sony Ericsson očito želi da to iskoristi.

Telefon ima asistirani GPS (Assisted-GPS), audio priključak od 3,5 mm i FM radio. Muzički, video i drugi sadržaji mogu se smeštati na microSD karticu od 8 GB ili u ugrađenu memoriju kapaciteta 75 MB.

Mada je peto izdanje Symbiana S60 pretrpelo dosta kritika na račun korisničkog interfejsa, ovaj izbor je svejedno logičan, jer je kompanija dosta uložila u svoj prvi uređaj za taj sistem (Satio) i sad želi da odatle iscedi koliko još može. Možda je veći problem to što Vivaz veoma liči na Satio.

Za manje od šest meseci Sony Ericsson je ponudio telefone zasnovane na operativnim sistemima Windows Mobile, Android i Symbian, ali njegov direktor Bert Nordberg trenutno radi na novoj platformskoj strategiji koja će bar jedan od tih sistema izbaciti sa spiska. Analitičari smatraju da je prvi kandidat za ispadanje Windows Mobile.

Symbian Foundation i drugi iz te zajednice koju predvodi Nokia, nastoje da poboljšaju korisnički interfejs. Nove verzije operativnog sistema pojaviće se sledeće godine.

Vivaz će početi da se isporučuje tokom ovog tromesečja a cena još nije objavljena. (M.V.)

|Search:Find More About Sony Ericsson nudi Symbian telefon s HD snimanjem|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro