Logitech predstavio elegantnu diNovo tastaturu za Mek računare

Beograd, 11. novembar 2008 — Kompanija Logitech je danas predstavila najnoviji dodatak nagrađivanoj diNovo liniji tastatura – Logitech diNovo Mac Edition tastaturu. Kao dodatak izuzetno udobnom iskustvu kucanja sa Logitech PerfectStroke sistemom tastera, bežična tastatura diNovo Mac Edition obezbeđuje trogodišnji životni vek baterije i integrisanu numeričku tastaturu.
 
“Sa skoro predstavljenom diNovo Edge Mac Edition i sada sa diNovo Mac Edition tastaturom, Logitech pruža ljudima više opcija prilikom biranja tastature koja savršeno odgovara Mac dizajnu,” rekao je Denis Pavillard, potpredsednik produkt marketinga za Logitech tastature i desktop komplete. “Dok su diNovo Edge tastature punjive i uključuju TouchDisc i kontrolu jačine zvuka osetljivu na dodir, najnovija diNovo tastatura poseduje raspored tastera u punoj veličini i 19 dodatnih tastera za olakšani pristup aplikacijama kao što su Safari®, iTunes, Expose, iChat i druge.”

Urađena po klasičnim pravilima diNovo dizajna, tanka diNovo Mac Edition tastatura sa visokosjajnim, poluprovidnim Plexiglas ramom, oštrih uglova i tankog profila (22,10 mm od baze do vrha tastera) predstavlja elegantan i moderan dodatak svakom Mac računaru. Ukoliko želite da se odmorite u toku kucanja, baza za dlanove od brušenog aluminijuma pruža stabilan oslonac i osećaj dodira mekog kao saten.

Za udobno i tečno kucanje po diNovo tastaturi za Mac zaslužan je Logitech PerfectStroke sistem tastera. PerfectStroke je dizajniran za duži put tastera prilikom kucanja – 3,2 mm u poređenju sa 2,2 mm kod tipičnih tastatura za prenosne računare, što znači da je rastojanje koje je potrebno da prsti pređu da bi aktivirali taster optimizovano za komforan rad. Mikro nosači jednako raspoređuju silu preko celog tastera, tako da i ako pritisnete samu ivicu, osećaj prilikom kucanja ostaje isti.

Pristup omiljenim aplikacijama je lak koliko i pritiskanje nekog od F tastera. Tastatura diNovo Keyboard Mac Edition obezbeđuje pristup za Mail, Safari, iTunes, Exposé, Cover Flow, Dashboard, QuickLook i Spaces pritiskom jednog tastera. Dodatno, Play, Pause, Mute i Volume tastera pojednostavljuju media kontrolu (instalacija Logitech Control Center softvera potrebna je za neke opcije.)

Zbog toga što se Mac računari često koriste u preopterećenom bežičnom okruženju diNovo Keyboard Mac Edition koristi naprednu Logitech 2,4Ghz bežičnu tehnologiju, što znatno smanjuje smetnje i efikasno otklanja kašnjenja i prekide. I optimizujući sistem za uštedu energije, Logitech-ova unapređena bežična tehnologija, omogućava radni vek baterije od čak 3 godine – najduži od svih Logitech proizvoda.

Tastatura diNovo Keyboard Mac Edition može da se koristi sa svakim Mac računarom, uključujući MacBook Air, iMac, MacBook ili MacBook Pro.

Cena i dostupnost

Logitech diNovo Keyboard Mac Edition bežična tastatura se očekuje u SAD i Evropi početkom ovog meseca. Cena za Evropu je 89,99 evra.