Haker objavio kako je probio zaštitu PlayStationa 3

Samo nekoliko dana nakon što se pohvalio da je probio zaštitu Sonyevu igračku konzolu PlayStation 3, Džordž Hotc je objavio način na koji je to uradio.

Hotc, koji je najbolje poznat po tome što je uspešno dekodirao Appleov iPhone, naveo je u svom blogu da je odlučio da objavi način „razbijanja“ konzole kako bi video šta drugi mogu da urade sa tim i kako bi se posvetio drugim projektima.

Sa objavljivanjem tehnike veliki broj programera će pokušati da prodre dublje u sam sistem PlayStationa 3. Nekima će primarni biti uklanjanje enkripcije koja onemogućava pokretanje nelegalnih kopija igara, dok će drugi najverovatnije biti motivisani samim izazovom koji nudi pokretanje sopstvenog softvera na moćnoj platformi kakva je PlayStation 3.

Hotcova tehnika uspešno sarađuje sa opcijom OtherOS koja omogućava da se drugi operativni sistem instalira na konzolu. Ova mogućnost je izostavljena kod novijih modela konzola koje se još nazivaju i PS3 Slim.

Tokijski Sony Computer Entertainment analizira kod koji je Hotc objavio ali nisu želeli da komentarišu njegove tvrdnje.

Ako se tehnika razbijanja pokaže kao pretnja, Sony će najverovatnije objaviti novu verziju sistemskog softvera sa dodacima koji sprečavaju direktan pristup hardverskim komponentama i zatvaraju „rupe“ koje je Hotc iskoristio.

Slično se dogodilo kada je Hotc dekodirao iPhone. Apple je započeo virtualnu igru mačke i miša sa programerima i izbacivao nove verzije sistemskog softvera odmah po objavljivanju najnovije verzije softvera iPhone Jailbreak. (I.S.)

|Search:Find More About Haker objavio kako je probio zaštitu PlayStationa 3|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv