Google otvara mrežnu prodavnicu softvera

Prema navodima časopisa Wall Street Journal, Google planira da već u martu otvori mrežnu prodavnicu softvera nezavisnih proizvođača koji će dopunjavati postojeći Googleov skup aplikacija za saradnju i komuniciranje.

Na osnovu članka može se zaključiti da Google planira da kupcima prodaje softver putem svoje mrežne prodavnice, a razvojnim timovima naplaćuje procenat za ovu uslugu.

Googleov predstavnik za štampu nije želeo da komentariše navode ali je podsetio da Google već ima lokaciju na Internetu pod nazivom Solutions Marketplace, putem koje nudi softver i usluge nezavisnih kompanija i razvojnih timova, komplementarne s Googleovim softverom i drugim poslovnim proizvodima.

Ipak, lokacija Solutions Marketplace ne omogućava elektronsku trgovinu, što znači da potencijalni kupci koji žele da dođu do određene aplikacije ili usluge moraju posetiti lokaciju proizvođača ili ga kontaktirati na neki drugi način.

Proširenje Solutions Marketplacea na nivo elektronske trgovine je logičan korak, jer Google na tom polju već ima puno iskustva. Stoga bi se Googleova prodavnica softvera mogla smatrati evolucijom postojeće lokacije Solutions Marketplace.

Pored softvera nezavisnih proizvođača, postojeća lokacija nudi i Googleove aplikacije u nekoliko verzija, uključujući i Apps Premier čije upotreba košta 50 dolara godišnje, a namenjena je srednjim i velikim kompanijama. Ipak, većina Googleovih aplikacija namenjena je pojedinačnim korisnicima i manjim kompanijama, a takav softver označen je kao verzija Standard. Visoko na listi popularnosti su i obrazovne verzije programa namenjene školskim institucijama uključujući i univerzitete. (I.S.)

|Search:Find More About Google otvara mrežnu prodavnicu softvera|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro