KOMPANIJA MICROSOFT SRBIJA OBEZBEDILA RUČAK ZA DECU U SVRATIŠTU ZA DVA I PO MESECA

Beograd, 12. februar 2010. – Kompanija Microsoft Srbija donirala je Svratištu za decu ulice 340 hiljada dinara. Prikupljena sredstva obezbediće ručak deci Svratišta u narednih dva i po meseca. Novac je prikupljen tokom humanitarne akcije “777 dinara za decu u Svratištu”, kada je kompanija Microsoft Srbija od svakog prodatog računara sa Windows7 operativnim sistemom 777 dinara odvojala za Svratište. Ugovor o donaciji potpisali su generalni direktor kompanije Microsoft Srbija Vladan Živanović i koordinatorka Svratišta za decu ulice Mila Muškinja.

Svečanosti je prisustvovala i zamenica zaštitnika građana zadužena za prava deteta Tamara Lukšić Orlandić. Tom prilikom ona je istakla da su akcije poput ove veoma bitne, jer se njima skreće pažnja na decu u Svratištu i na probleme sa kojima se ona svakodnevno susreću.Generalni direktor Microsofta Srbija Vladan Živanović izjavio je da “nema kompanije koja može da bude uspešna ako ne uzvraća društvu u kojem je taj uspeh i postigla, i da su njegov najdragoceniji deo deca”. Prilikom odabira institucije kompanija Microsoft se vodila potrebama ustanove i predlozima stručnih lica. Svratište povremeno ili svakodnevno posećuju neka od 300 dece koja u Beogradu žive i/ili rade na ulici. Koordinatorka Svratišta Mila Muškinja zahvalila se kompaniji Microsoft na donaciji i dodala da im je svaka pomoć dobrodošla.

Akciji Microsofta se pridružila i kompanija Gigatron koja je Svratištu donirala 3 računara sa OS Windows 7 i monitorima. “Kao Majkrosoftovom partneru i firmi koja se bavi računarima bilo nam je najprirodnije da se uključimo na ovaj način. Drago nam je da smo mogli da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija” izjavio je direktor Gigatrona Vladan Janković.

Sada će deca koja posećuju Svrastište imati priliku i da se upoznaju sa najsavremenijim računarskim tehnologijama i njihovim prednostima u svakodnevnom životu.

|Search:Find More About KOMPANIJA MICROSOFT SRBIJA OBEZBEDILA RUČAK ZA DECU U SVRATIŠTU ZA DVA I PO MESECA|

[ad#ad-post1]

tnews