Dostupna nova verzija OpenOfficea na srpskom jeziku

Na početku jubilarne desete godine postojanja i preko tri stotine miliona zabeleženih preuzimanja sa Interneta, OpenOffice.org objavio je najnovije izdanje ovog popularnog kancelarijskog paketa.

OpenOffice.org 3.2 je brži, nudi nove i unapređenje mogućnosti, ostvaruje bolju kompatibilnost sa drugim kancelarijskim programima i ispravlja greške i potencijalne sigurnosne propuste.

Lokalizacija paketa na srpski jezik rezultat je saradnje zajednice korisnika u Srbiji i Matematičkog fakulteta u Beogradu, a u okviru projekta Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije, sa ciljem da se građanima i privredi ponudi besplatan i legalan osnovni softver na srpskom jeziku i ubrza uključenje u savremeno informaciono društvo.

OpenOffice 3.2 donosi brže pokretanje, unapređenu kompatibilnost sa otvorenim i vlasničkim formatima, unapređenja u svim svojim delovima, posebno u tablicama u OpenOffice.org Računu (engl. OpenOffice.org Calc) uz mnogo novih i poboljšanih mogućnosti. Takođe, uređivanje grafika i izbor pojedinih elemenata grafika je znatno olakšano, a dostupni su i novi tipovi grafika.

Nova verzija OpenOfficea je dostupna na srpskom (ćirilicom i latinicom) i engleskom jeziku i može se besplatno preuzeti ovde http://sr.openoffice.org/

|Search:Find More About Dostupna nova verzija OpenOfficea na srpskom jeziku|

[ad#ad-post1]

tnews