Telenor dobija licencu 19. februara

Licenca za drugog operatora fiksne telefonije, koju je na tenderu otkupila kompanija Telenor za 1,05 miliona evra, biće zvanično uručena u petak, 19. februara, izjavila je danas za Tanjug, Aleksandra Stefanović, portparol Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel).

Kompanija Telenor je jedina dostavila ponudu za dobijanje licence koja je otvorena 12. januara, a Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja je posle detaljnog pregleda konstatovala da je ta kompanija priložila svu potrebnu dokumentaciju. Vlada Srbije prihvatila je ovu ponudu 21. januara, a Upravni odbor Ratela je dodelio licencu Telenoru 22. januara.

Osnovni uslov koji su zainteresovane kompanije trebale da zadovolje na tenderu, jeste da su registrovane za obavljanje telekomunikacione delatnosti, da su u 2008. godini imale ukupan prihod veći od 200 miliona evra i da imaju najmanje milion korisnika. Kompanija Telenor u Srbiji ima oko 2,8 miliona korisnika, a deo je norveške telekomunikacione kompanije koja posluje u 14 zemalja.

Dodeljivanjem druge licence za operatora fiksne telefonije okončaće se monopol Telekoma Srbije koji je po zakonu istekao još juna 2005. godine. (A.S.)

|Search:Find More About Telenor dobija licencu 19. februara|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro