Asus predstavio nove Blu-ray i DVD-ROM optičke uređaje

Asus je predstavio dva modela spoljašnjih Blu-ray i DVD-ROM optičkih uređaja koji se napajaju putem USB 2.0 konektora, odlikuje ih nagrađivani dizajn i optimizovane mogućnosti čitanja i upisivanja podataka.

Model SBC-06D1S-U pored inovativnog dizajna kućišta odlikuje i šest puta veća brzina čitanja Blu-ray diskova od standardne. Tehnologija istinskog teatra visoke definicije (True Theater High Definition, TTHD) omogućava reprodukciju video materijala visoke definicije koju odlikuju oštra slika i smanjene smetnje i nesavršenosti.

Asus je mislio i na zaštitu podataka pa je omogućeno kriptovanje na nivou diska ali i pojedinačnih podataka po želji korisnika. Pored kriptovanja omogućeno je i skrivanje podataka od znatiželjnih neovlašćenih lica.

Intuitivni interfejs omogućava skladištenje podataka i pravljenje rezervnih kopija po sistemu prevuci-i-nareži. Do početka narezivanja podataka sada je potrebno napraviti svega tri koraka.

Model SDR-08D1-U prilagođen je korisnicima koji preferiraju male dimenzije uređaja. Diskovi se u optički uređaj stavljaju sa gornje strane što podseća na starije modele gramofona. Kod ovog modela ušteda energije je na prvom mestu, a tu pomaža ugrađena tehnologija E-Green koja automatski gasi uređaj posle dva minuta neaktivnosti. Pored energije ovim se produžava i radni vek ugrađenih komponenti. Uz uređaj se isporučuje i odgovarajući softver kojim se mogu podešavati E-Green mogućnosti.

Uz SDR-08D1-U isporučuje se i E-Media softver koji poboljšava čitanje i kopiranje podataka prilagođavajući ih korisnikovim potrebama. Pored poboljšanja brzine, softver omogućava i smanjene buke.

|Search:Find More About Asus predstavio nove Blu-ray i DVD-ROM optičke uređaje|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro