TELENOR I CHINA MOBILE POSTIGLI SPORAZUM O SARADNJI TOKOM OLIMPIJSKIH IGARA

Svi korisnici Telenorove mreže koji tokom Olimpijskih igara budu u Kini imaće poseban tretman u okviru mreže najvećeg mobilnog operatora u toj zemlji i na svetu, China Mobile Communications Corporation (CMCC).

Zahvaljujući ekskluzivnom sporazumu između Telenora i kineskog operatora, Telenorovi korisnici će imati podršku korisničkog servisa China Mobile-a radi brzog i efikasnog rešavanja eventualnih žalbi na rad mreže i kvalitet servisa.

„Ovaj sporazum našim korisnicma pruža najkvalitetnije usluge i omogućava im da podele trenutke sa Olimpijskih igara sa porodicom i prijateljima dok se naši nacionalni heroji bore za medalje i čast“, kaže Kristofer Laska, izvšni direktor korporativnih poslova Telenora.

Postpejd korisnicima se pruža mogućnost da se loguju na zvanični sajt Olimpijskih igara, preko WAP Push poruke koja će sadržati link ka veb stranici. Ova usluga biće naplaćena po važećem cenovniku za GPRS usluge u romingu u Kini.
China Mobile omogućava Telenorovim postpejd korisnicima i skraćeno pozivanje domaćeg korisničkog servisa (9863) i govorne pošte (909), a pozdravna poruka koju će Telenorovi korisnici primiti pri prvom logovanju na kinesku mrežu sadržaće korisne informacije o Olimpijskim igrama i ponuđenim uslugama tokom njih.

Uslugom SMS interworking, Telenorovi korisnici mogu i da iz svoje matične mreže šalju SMS poruke kineskim pretplatnicima.

U slučaju gubitka SIM kartice, China Mobile će Telenorovim korisnicima ponuditi besplatnu pripejd karticu koju mogu da koriste tokom svog boravka u Kini. Ova usluga biće omogućena u šest gradova domaćina Olimpijskih igara: Pekingu, Šenjangu, Tjanđinu, Kinhuangdaou, Kingdaou i Šangaju.

China Mobile Communications Corporation najveći je operator mobilne telefonije u Kini, sa tržišnim udelom od oko 67,5 odsto, kao i najveći mobilni operator na svetu po broju pretplatnika, kojih je više od 380 miliona.

tnews