Vodafonovo VPN poslovno rešenje dostupno samo u Vipovoj ekskluzivnoj ponudi

Beograd, 21. avgust 2008. godine – Kompanija Vip mobile predstavila je danas «Vodafone VPN» (Vodafone Virtual Private Network). «Vodafone VPN» je idealno komunikaciono rešenje za zahtevne poslovne korisnike koji dolaze iz srednjih i velikih preduzeća.

Vodafonov VPN iz Vipove ponude je najsavremenije rešenje koje upravljanje komunikacijom čini veoma efikasnom za poslovne korisnike. Jedinstvena «self-administration» aplikacija omogućava svakoj kompaniji da putem interneta odabere i sama napravi kombinaciju VPN usluga za svoje zaposlene, sve to samo jednim «klikom« na web aplikaciju.

«Vodafonovo iskustvo sa VPN-om nam govori da vodeće svetske kompanije koriste ova rešenja za upravljanje komunikacijom svojih zaposlenih, čime povećavaju efikasnost organizacije. Drago nam je što smo u prilici da ove inovativne komunikacione proizvode ponudimo i našim korisnicima», rekao je Alexander Sperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Vodafonovo VPN rešenje je dizajnirano za srednja i velika preduzeća sa više od 20 zaposlenih koji često pozivaju brojeve u okviru kompanije i kojima je potrebno jednostavno i brzo upravljanje dodatnim servisima (kao što su govorna pošta, elektronska pošta na mobilnom telefonu, itd).

Zahvaljujući ekskluzivnoj «self-administration» aplikaciji, svaka kompanija može da definiše profile na osnovu poslovnih potreba svakog zaposlenog i samostalno ih menja na internetu bez pozivanja Vipovog Korisničkog servisa.

«Self-administration» aplikacija je direktno povezana na Vipove sisteme. Svaki korisnik može da odabere jedan od sledećih profila: klasični (bez ograničenja poziva), nacionalni (bez rominga i međunarodnih poziva) i interni (za pozive samo u okviru kompanije ili samo ka određenim brojevima).

Kontrola troškova se postiže planiranjem troškova komunikacije i kreiranjem prilagođenog tarifnog plana prema potrebama svakog preduzeća koju će uraditi Vipovi stručnjaci. Prilagođeni tarifni plan svake kompanije uključuje besplatne pozive u okviru VPN mreže, niske tarife za pozive mobilnih i fiksnih brojeva u različitim nacionalnim mrežama i besplatnu aktivaciju SIM kartica. VPN takođe može da odvaja poslovne pozive zaposlenog od privatnih i prikazuje ih odvojene u jednom računu ili pak u zasebnom mesečnom računu.

Još jedna prednost VPN usluge je pozivanje pomoću kratkih kodova tako što se poziva samo prethodno određeni kratki kod za broj korisnika u okviru VPN mreže, a ne ceo broj. Kompanija može sama da odredi kratke kodove za svakog zaposlenog u skladu sa svojom organizacionom strukturom.