Vip i RIM uvode BlackBerry Bold i BlackBerry Pearl 8110 smart telefone na tržište Srbije

Beograd i Voterlu Ontario, septembar 2008. – Vip mobile, član mobilkom austria grupe, i kompanija Research In Motion danas su predstavili nove smart telefone – BlackBerry Bold i BlackBerry Pearl 8110. Oba modela su dostupna u svim Vip centrima širom zemlje. Dva nova BlackBerry uređaja dopunjuju Vodafonov poslovni portfolio (Vodafone Office), u okviru koga su Vipovim korisnicima već ponuđeni BlackBerry Pearl 8100, BlackBerry Curve 8310 i BlackBerry 8800.
,,Ponosni smo što, kao odgovor na veliku potražnju tržišta, uvodimo dva unapređena BlackBerry smart telefona koji će korisnicima olakšavati život jer omogućavaju da svi mejlovi, kontakti i stavke u kalendaru uvek budu na dohvat ruke, uz lak pristup informacijama gde god da se nađu. Verujemo da će novi BlackBerry smart telefoni biti interesantni kompanijama svih veličina, ali i pojedinačnim korisnicima’’ izjavio je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

,,Veoma smo zadovoljni što je, zahvaljujući našoj uspešnoj saradnji, Vip proširio svoju Vodafon poslovnu ponudu najnovijim BlackBerry® smart telefonima, rekao je Pol – Gerhard Itjeshorst, izvršni direktor Vodafona za partnerska tržišta. ,,Elektronska pošta na mobilnom telefonu je danas neizostavan alat u dinamičnom poslovnom okruženju i zato se Vip trudi da svojim korisnicima omogući korišćenje svih prednosti BlackBerry rešenja.”

“Drago nam je što smo, zahvaljujući saradnji sa Vipom i Vodafonom ponudili BlackBerry Bold i BlackBerry Pearl 8110 smart telefone korisnicima u Srbiji,” kaže Mark Guibert, potpredsednik za Korporativni marketing, RIM. “Svaki BlackBerry smart telefon predstavlja jedinstvenu kombinaciju funkcionalnosti, performansi, dizajna i upotrebljivosti koja je vodeća u ovoj industriji, i koja korisnicima pruža širok izbor kako bi zadovoljili svoje lične i profesionalne prohteve.”

BlackBerry Bold

Novi BlackBerry Bold smart telefon sadrži skoro sve karakteristike svojih prethodnika, ali i mnogo više: preko 3G mreže omogućava HSPDA brzi prenos podataka koji se koristi širom sveta, poseduje WiFi pristup bežičnoj mreži, integrisani GPS sistem kao i bogate multimedijalnih mogućnosti. Izrađen je od vrhunskih materijala u crnoj boji, sa satenskim hromiranim okvirom i zadnjom stranom presvučenom kvalitetnom kožom.

Njegov procesor sledeće generacije od 624 MHz omogućava brzo preuzimanje dokumenata u prilogu elektronske pošte, puštanje filmova i otvaranje web stranica. BlackBerry Bold poseduje 128 MB Flash memorije kao i 1 GB memorije u samom uređaju. Dodatno, Vipovi korisnici će dobiti i microSD karticu od 1 GB memorije koja se postavlja u microSD/SDHC memorijski slot pogodno smešten sa strane uređaja. Njegov LCD kolor ekran rezolucije 480×320 integrisan je sa sočivom, a visoka gustina pixela (217 ppi) pruža živost i neverovatno visoku jasnoću slike. Uređaj sadrži kameru od 2 megapiksela sa mogućnošću snimanja video materijala, kao i integisani blic i digitalni zum.

Sa novim, unapređenim pretraživačem visokih performansi i rezolucije, i ekranom visoke oštrine, BlackBerry Bold smart telefon korisnicima pruža iskustvo pretraživanja weba u pokretu sa prikazom slike kao na desktop računaru. Navigaciona kugla koja simulira miša, olakšava pretaživanja sajtova u tzv. ,,Page view” i „Column view“ formatu, kao i zumiranje željenih delova web stranice, dok raznovrsna podešavanja omogućavaju korisniku da bira između punog HTML sadržaja kao na računaru, ili sadržaja prilagođenog mobilnim telefonima. E-mail prilozi sada takođe mogu kompletno da se preuzmu u okviru pretraživača, a postoji i podrška za gledanje filmova (RTSP – protokol za puštanje filmova u realnom vremenu).

BlackBerry Pearl 8110

BlackBerry 8110 smartphone je namenjen korisnicima koji žele poslovni nivo funkcionalnosti u malom i stilizovanom uređaju. Njegov ugrađeni GPS pruža korisnicima mogućnost za navigaciona rešenja, ali i sve ostalo što se očekuje od jednog BlackBerry uređaja, uključujući email, telefon, web pretraživač, slanje poruka, MMS, instant messendžere (IM) i organizator, kao i pristup hiljadama poslovnih i drugih mobilnih aplikacija. Ovaj neverovatno mali smart telefon poseduje brojne karatkeristike i sadrži popularni SureType sistem za tastaturu koji je veoma lak za upotrebu, digitalnu kameru sa mogućnošću snimanja*, bogate multimedijalne sposobnosti i slot za proširenje memorije.