Samsung Camera predstavlja kompletno digitalno rešenja

Kolonj, Nemačka, 22. septembar, 2008. godine – Zvaničnici sektora Samsung Camera danas su objavlili da nameravaju da lidersku poziciju na tržištu osvoje nudeći kompletno rešenje za fotografije koje će zadovoljiti sve potrebe potrošača, od trenutka kada sliku naprave, pa sve dok je ne podele prijateljima i porodici. Ovim potezom kompanija je napravila odvažan iskorak u odnosu na konvencionalni način poslovanja u industriji digitalnih kamera usmeren prvenstveno na tehnološki napredak. Samsung uvodi inovacije kroz kombinovanje postojećih rešenja i tehnologija, odgovorajući na potrebe potrošača paletom proizvoda koji su planirani za 2009. U cilju demonstracije novog pravca, na sajmu Photokina 2008, Samsung će predstaviti mogućnost razmene fotografija uz pomoć Home Network-a, postavljanje i razmenu fotografija preko WiFi mreže i inovativnog korisničkog interfejsa.

Prepoznavajući potrebu korisnika za pravljenjem fotografija iz što veće daljine i mogućnošću da je potom lako prenesu, na ovogodišnjoj Photokina manifestaciji Samsung će predstaviti “HZ1” kompaktni aparat, prvi na svetu koji ima 10x zum i širokougaoni objektiv od 24mm. HZ1 omogućava korisniku da dobije i oštrije, i fotografije šireg ugla, i to iz daljine, istovremeno kombinujući visoku tehnologiju – optički 10X zum i širokougaoni objektiv od 24mm. Promovisanjem HZ1, Samsung Camera će se prvi put pojaviti na Compact High-Zoom tržištu, ojačavajući paletu svojih proizvoda predstavljanjem tehnoloških inovacija na delu.

Komentarišući nove inicijative kompanije, Park Sang-Jin, izvršni potpredsednik sektora Samsung Camera izjavio je: „Obezbediti proizvode i rešenja usmerena da unapređuju iskustvo potrošača koji komuniciraju preko fotografija i pokretne slike, veliki je uspeh. Pokušavamo da se razlikujemo od konkurencije, kakvu vidimo na današnjem tržištu, primarno fokusirane na karakteristike i funkcije.”
Komentarišući buduća dešavanja, Park je dodao: „Samsung je već vrlo konkurentan zahvaljujući nizu uređaja i tehnologijama koje koristi, kakvi su poluprovodnici, televizori, kamkorderi i mobilni telefoni. Kombinujući naše suštinske sposobnosti i tehnološku prednost sa istraživanjima koja su detaljno sprovedena među potrošačima, očekujemo da zauzmemo prvo mesto na tržištu digitalnih kamera za nekoliko godina.”

HD konektivnost

Kvalitetne fotografije i video zapisi zabeleženi Samsungovim NV100HD digitalnim fotoaparatom i HMX20 kamkorderom mogu se pogledati neposredno nakon pravljenja ukoliko se povežu na Samsung HDTV. Uz pomoć Anynet + HDMI-CEC, jedan daljinski upravljač je dovoljan za nekoliko AV uređaja, kao što su kućni bioskop, Blu-ray plejer, digitalni fotoaparat, kamkorder i sam televizor.

Bežišna konektivnost – neprekidan niz

Uz pomoć Samsungovih DLNA-ready digitalnih AV proizvoda, korisnici mogu istovremeno da uživaju u gledanju preuzetog ili online sadržaja na nekoliko TV ekrana. Slike zabeležene Samsung fotoaparatima mogu biti bežično prebačene na TV. Sadržaj takođe može biti poslat uz pomoć WiFi na PC, postavljen na određeni vebsajt ili poslat kao e-mejl prilog.

NV100HD – profesionalni kvalitet slike

Zahvaljujući rezoluciji od 14,7 megapiksela i 28mm širokougaonim Schneider objektivom sa 3,6x optičkim zumom, NV100HD garantuje jasnu, oštru i detaljnu sliku. Trenutno najsofisticiraniji point-and-shoot digitalni fotoaparat u Samsungovom portfoliju, NV100HD poseduje high-definition 720p video funkciju i Dual Image stabilizator. Poleđinom fotoaparata dominira 3 inčni hVGA (460K pixela) LCD ekran, osetljiv na dodir, sa tehnologijom Samsung Smart Touch 2.0, dajući korisnicima prigodan pristup dinamičkim opcijama i naprednim kontrolama aparata uz pomoć samo jednog pritiska.

NV9 – namenjen za pokret, dizajniran stilski

NV9 je ultra kompaktni digitalni fotoaparat sa 10,2 megapiksela, velikim 2,7–inčnim LCD ekranom, ugrađenim 5x optičkim zumom i Dual Image stabilizatorom. Uređaj takođe poseduje niz najnovijih multimedijalnih gedžeta poput personalnog medija plejera, MP3 i tekst viewer. Takođe, tehnologija Face Detection Technology može da detektuje do devet lica, da automatski namesti fokus i proračuna ekspoziciju potrebnu za dobijanje savršene kompozicije i kvaliteta slike. Tehnologija Smile Shot technology detektuje promene u ekspresiji subjekta i automatski pravi snimak, dok Blink Detection proverava da li su oči subjekta otovorene.

HZ1 (radni naziv)

HZ1 je moćni fotoaparat koji poseduje prvi optički 10X zum i opciju ultra širokougaoni objektiv od 24mm. Takođe, HZ1 poseduje niz naprednih funkcija poput HD movie capture, Perfect Portrait System, Function Description, Photo Style Selector i DCM (Digital Contents Manager) koji pomažu korisnicima da lakše smeste i raspolažu zabeleženim materijalom.

tnews