TELENOR OBEZBEDIO OPREMU SRPSKOM OLIMPIJSKOM BOB TIMU

24. februar 2010 – Olimpijski bob tim Srbije, u sastavu „pilot“ Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević, takmičiće se u kvalifikacijama u Vankuveru 26. februara, a eventualno finale očekuje ih dan kasnije.

Srpski bobisti održali su nekoliko treninga na tehnički izuzetno zahtevnoj stazi u Vankuveru, koju su sportski stručnjaci ovih dana nazvali i najtežom na svetu.

“Staza je izuzetno teška, i veliki je uspeh završiti na klizaljkama trku. Među pilotima vlada mišljenje da bi trebalo da budemo svi srećni kad uspemo da provezemo do kraja bez prevrtanja. Do sada smo imali četiri spuštanja u četvorosedu, i sve je proteklo bez ikakvih problema. Nadam se da uz dobru vožnju i solidan start možemo da budemo među prvih 15 ekipa”, kaže Vuk Rađenović, pilot srpskog olimpijskog bob tima.

Kompanija Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, dodatno je podržala srpski bob tim, i obezbedila kompletnu opremu za sportiste: sprinterice za bob, kaloše za bob sprinterice, kacige, kombinezone za takmičenje i trening, zaštitne košulje od specijalnog kevlar platna i zimske jakne.
“Iznajmljen je odličan bob, a zahvaljujući Telenoru, ne moramo da brinemo o opremi, imamo sve šta nam je potrebno za treninge i takmičenje. Dobro smo raspoloženi, momci dolaze do neophodne kilaže kako bismo što više tegova izvadili iz boba. Potrebno je da se koncentrišemo, imamo dobar start i nadamo se uspehu”, dodaje Rađenović.

Drugi tim Švajcarske, prvi timovi Australije i Lihtenštajna otkazali su učešće zbog zdravstvenih problema. Ekipe koje su preostale su najbolje, kandidati za medalju su prvi i drugi tim Nemačke, prvi timovi Rusije, SAD i Švajcarske.

Srpski bob tim je i zaštitni znak kampanje „Moja ekipa“. Telenor kao generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama predstavlja najširoj javnosti članove Tima koji prvi put učestvuju pod zastavom Srbije u Vankuveru.

|Search:Find More About TELENOR OBEZBEDIO OPREMU SRPSKOM OLIMPIJSKOM BOB TIMU|

[ad#ad-post1]