Intel poklonio Republici Srpskoj softver vredan 15 miliona dolara

Korporacija Intel juče je uručila Vladi Republike Srpske softver za primenu računara u nastavi, u vrednosti od 15 miliona dolara. Ovo je nastavak projekta e-learning u Jugoistočnoj Evropi, koji realizuje Intel uz pomoć regionalnih i lokalnih partnera, među kojima su vodeći ComTrade grupacija i banjalučka kompanija Lanako.

Ovom donacijom Republika Srpska je dobila sva prava korišćenja digitalnih edukativnih sadržaja i pravo prevođenja i prilagođavanja potrebama nastavnih programa u osnovnim školama.

Prema potpisanom sporazumu, osnovne škole u Republici Srpskoj koristiće Intelove programe u nastavi iz biologije, hemije, matematike i fizike. Svi programi namenjeni su za izvođenje nastave, ali i za kreiranje nastavnog sadržaja. Ovi programi koriste se u 65 zemalja sveta na 15 jezika, a u Srpskoj će se koristiti od iduće školske godine.

Projekat e-learning sprovodi se već skoro dve godine u našem regionu, sa ciljem da unese nove tehnologije u učionice širom Jugoistočne Evrope. Intel, ComTrade i lokalni partneri su uspešno obavili projekte za obrazovne sisteme u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, a u budućnosti će biti obuhvaćene i druge zemlje. (A.S.)

|Search:Find More About Intel poklonio Republici Srpskoj softver vredan 15 miliona dolara|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro