MSI sprema jednodelni 3D računar

Micro-Star International (MSI) će na predstojećem sajmu elektronike Cebit prikazati svoj novi jednodelni personalni računar s taktilnim ekranom od 61 cm (24 inča) projektovanim za 3D igrice ili filmove poput Avatara.

Računar ima oblik samostalnog monitora i koštaće nešto manje od 2000 evra kad se pojavi u junu. Izgledom podseća na druge jednodelne modele ove kompanije. Da bi snizio cenu MSI će ponuditi nekoliko varijanti različitih hardverskih karakteristika.

Veliki ekran s pozadinskim osvetljenjem od svetlećih dioda i frekvencijom osvežavanja od 120 Hz daje sliku pune visoke rezolucije (HD, 1080p) i uz njega će se dobijati i odgovorajuće naočare s elektrosnkim blendama da bi se dobio efekat trodimenzuionalnosti. Imaće bas zvučnike od 10 vati a koristiće jedan od najnovijih Intelovih procesora iz serije Core i7.

Ravni televizori s 3D mogućnostima bili su u žiži zanimanja na prošlomesečnom sajmu CES u Las Vegasu, ali analitičari su ocenili da će njihova visoka cena kao i neophodno korišćenje specijalnih naočara odvratiti kupce od kupovine ove godine.

MSI će na Cebitu izložiti i nekoliko drugih jednodelnih računara iz svoje serije Wind Top, uključujući i neke koji zadovoljavaju specifikacije evropske direktive Ecodesign o proizvodu koji koristi energiju (Energy using Product, EuP).

Jednodelni računari AP1920 i AE1920 sa ekranima od 48 i 51 cm (19 i 20 inča) kao i miniračunari Hetis, DC520 i DE220, imaće 90% manju potrošnju energije na sat u odnosu na tradicionalne računare koji troše 300 vati. Kućišta su im izrađena od materijala koji ne sadrže opasne hemikalije a 80% materijala za pakovanje može se reciklirati.

MSI će na Cebitu prikazati i druge računare a trenutno priprema i novi tablični računar koji će se nadmetati s Appleovim iPadom. Postoji čak mogućnost da će prikazati i njega.

Cebit će se održati u Hanoveru od 2. do 5. marta. (M.V.)

|Search:Find More About MSI sprema jednodelni 3D računar|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro