Uhapšeni Kragujevčani zbog ilegalnih Internet kladionica

Policija je u Kragujevcu uhapsila dvojicu osumnjičenih koji su stekli više od pola miliona evra neovlašćenim organizovanjem igara na sreću na Internetu.

Uhapšeni su Đorđe Đokić (35), diplomirani matematičar iz Kragujevca i njegov sugrađanin Dušan Jagličić (35), diplomirani inženjer. Oni su u martu 2005. registrovali Internet domene www.kladionicar.com i www.freebetting.net, gde su omogućili mrežno klađenje na fudbalskim, košarkaškim, teniskim i NFL mečevima, iako nisu posedovali odobrenje za organizovanje igara na sreću.

Policija navodi da je to prvi put da je u Srbiji otkriven novi način neovlašćenog organizovanja igara na sreću preko Interneta.

Kladioničari su, preko veza na svojim lokacijama otvarali naloge na raznim Internet kladionicama, a nakon toga platnim karticama uplaćivali depozit za klađenje. Osumnjičeni su tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 55 miliona dinara, odnosno 550.000 evra, a taj novac primili su na svoje lične račune otvorene kod više banaka u Srbiji.

U akciji je, kako navodi policija, otkriveno a potom i blokirano oko 60.000 evra na bankarskim računima, zaplenjeno 11 računara, dva putnička automobila, kao i dokumentacija koja se odnosi na uplate deviznog novca iz inostranstva.

Osumnjičeni su, kako se navodi, uhapšeni u koordiniranoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

MUP Srbije je saopštio da će nastaviti akciju otkrivanja Internet lokacija preko kojih se obavlja nelegalna aktivnost.
(A.S.)

|Search:Find More About Uhapšeni Kragujevčani zbog ilegalnih Internet kladionica|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro