Tri nova modela uređaja za mrežno skladištenje podataka

Kompanija LaCie je prošle nedelje predstavila tri nova uređaja za mrežno skladištenje podataka (network attached storage, NAS) namenjena malim i srednjim preduzećima.

Radi se o uređajima iz serije Network2 koji imaju aluminijumsko kućište po čemu su proizvodi kompanije LaCie prepoznatljivi, kao i brže procesore od prethodnih modela, gigabitni Ethernet priključak i novi interfejs zasnovan na mini-Web aplikacijama (widgets). Uređaji podržavaju aplikaciju za izradu rezervnih kopija Time Machine koja je deo Appleovog operativnog sistema OS X, a njihovo proširenje ili izrada rezervnih kopija se mogu obaviti pomoću USB 2.0 ili eSATA priključaka. Uz to, uređaji iz serije Network2 se isporučuju sa aplikacijom Intego Backup Manager Pro za računare Macintosh.

Model d2 Network 2 sadrži čvrsti disk kapaciteta 1 TB, 1,5 TB ili 2 TB i prodaje se po početnoj ceni od 230 USD. Uređaj se može priključiti na mrežu pomoću gigabitnog Ethernet priključka ili direktno preko USB 2.0 priključka.

Model sa dva diska, 2 big Network 2 se može naći u verzijama kapaciteta 2, 3 ili 4 TB, sa početnom cenom od 400 USD. Uređaj može da radi u RAID režimu radi postizanja bržih performansi, ili u RAID 1 režimu, sa preslikavanjem diska radi višeg nivoa bezbednosti podataka.

Treći predstavljeni model je 5big Network 2 koji ima pet čvrstih diskova kapaciteta od 2,5 do 10 TB, a cena mu se kreće od 700 do 1680 USD. Sa većim brojem diskova, ovaj model ima i više RAID režima rada, uključujući i RAID 5, koji štiti podatke u slučaju da jedan disk otkaže i RAID 6, koji toleriše prekid rada čak dva diska bez gubljenja podataka.

Sva tri nova modela imaju trogodišnju garanciju. Modeli d2 Network 2 i 2big Network 2 se već nalaze u prodaji, dok će se model 5Big Network 2 pojaviti u prodaji sredinom marta. (M.S.)

|Search:Find More About Tri nova modela uređaja za mrežno skladištenje podataka|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro