Program koji briše SMS poruke odmah posle čitanja

Slučajno ili ne, posle velikog skandala najpoznatijeg svetskog igrača golfa Tajgera Vudsa i sadržaja SMS poruka koje su objavile njegove ljubavnice, na tržištu se pojavila aplikacija za iPhone pod nazivom TigerText.

Ovaj program posle određenog vremena, koje korisnik sam podešava, briše sve poslate SMS poruke iz korisnikovog telefona, mobilnog telefona primaoca, ali i sa svih servera kroz koje je SMS poruka prošla. Poslata poruka se ni na koji način ne može sačuvati ili proslediti.

TigerText radi tako što primalac poruke prvo dobija zahtev da na svoj mobilni telefon instalira posebnu aplikaciju bez koje ne može od te osobe da prima poruke. Kada poruka stigne, aplikacija će prikazati poruku, ali neće biti sačuvana u telefonu, već na serveru kompanije TigerText. Posle izvesnog vremena, poruka se briše sa servera i postaje potpuno nedostupna i za pošiljaoca, ali i za primaoca. Naravno, poruka se može obrisati i odmah posle prijema.

Direktor kompanije TigerText, Džefri Evans, kaže da program nije napisan za ljubavnike i špijune, već da bi zaštitio privatnost. Evans smatra da propis Evropske Unije koji obavezuje operatere mobilne telefonije i Interneta da čuvaju sve SMS poruke i e-poštu određeno vreme, predstavlja atak na privatnost i da je on zato rešio da kreira ovu uslugu.

Program TigerText je besplatan za probu, ali kasnije ova usluga košta 2,5 dolara. Inače, ime programa TigerText je nastalo pre skandala sa Tajgerom Vudsom, ali je kompanija odlučila da ga zadrži i posle te afere. (A.S.)

|Search:Find More About Program koji briše SMS poruke odmah posle čitanja|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv