„Obučene“ devojke iz Bilda

UDRUŽENJE NEMAČKIH IZDAVAČA DNEVNIH listova i časopisa izrazilo je prošle nedelje neslaganje sa najnovijom odlukom kompanije Apple da ograniči preuzimanje i način korišćenja aplikacije „Shake the Bild Girl“ namenjene korisnicima iPhonea.

Sporna aplikacija omogućava vlasnicima iPhonea da preuzmu fotografije obnaženih lepotica koje svakodnevno na naslovnoj strani objavljuje poznati nemački magazin Bild i da ih „skinu“ tako što protresu telefon. Aplikacija je objavljena u decembru prošle godine i do sada ju je preuzelo više od 100.000 korisnika iPhonea.

Međutim, nakon najnovijih ograničenja koje je uvela kompanija Apple, izazovne lepotice nakon „striptiza“ (odnosno drmusanja telefona) ostaju u bikiniju, što je izazvalo protest nemačkih izdavača.

Izdavači navode da, iako se trenutno možda zaista radi o sprečavanju prikazivanja golotinje, u budućnosti bi pod udar cenzure mogao da padne neki drugi sadržaj, što bi dugoročno vodilo ograničavanju slobode štampe i bilo loše po poslovanje. Pritom, nemački izdavači optužuju Apple za korišćenje dvostrukih standarda, navodeći da je korisnicima iPhonea u SAD dostupna izvesna količina erotskih sadržaja iz magazina Playboy.

|Search:Find More About „Obučene“ devojke iz Bilda|

[ad#ad-post1]

tnews