Nove grafičke kartice serije Super Overclock

GIGABYTE JE NA CEBITU PREDSTAVIO nove modele grafičkih kartica koje su deo proslavljene serije Super Overclock. Pomoću novog Gauntlet procesa biranja komponenti i dobro poznatog Ultra Durable standarda, Gigabyte je obezbedio samo najbolje komponente za ovu seriju kartica.

Biranje komponenti počinje sa kontrolom grafičkih procesora koji moraju da zadovolje stroge zahteve. Gigabyteovi inženjeri odabrane čipove dodatno testiraju na najvišim frekvencijama u trajanju od 30 minuta čime se ustanovljava sposobnost uvećanja radnih taktova u odnosu na fabričke vrednosti. Kada je utvrđena najviša bezbedna frekvencija, grafičkim čipovima se fabrički uvećava radna frekvencija.

Kad se kartica sklopi svaki primerak se testira pomoću programa FurMark i 3Dmark Vantage kako bi se izmerile performanse i proverila stabilnost. Potom se proveravaju potrošnja i zagrevanje grafičkih čipova i njihova energetska efikasnost. Kao rezultat ugradnje kvalitetnih komponenata, kao što su japanski oklopljeni kondenzatori i feritne prigušnice, i dodatnih slojeva bakra, temperatura grafičkog procesora smanjena je za 5-10% a uvećanje radnih taktova povećano za 10-30%.

Grafički procesori koji su prošli novi proces selekcije imaju i do 10% nižu radnu temperaturu pri brzini ventilatora od svega 1500 obrtaja u minutu.

Posebnu pažnju privukla je grafička kartica Radeon HD 5870 Super Overclock Edition zasnovana na novom ATI-evom grafičkom čipu. Hladi se aktivno pomoću dva tiha ventilatora postavljena tako da se onemogući vrtloženje vazduha. Rashladni sistem sa četiri toplotne cevi i ova dva ventilatora snižava temperaturu grafičkog čipa za 13ºC više u odnosu na referentni dizajn. (I.S.)

|Search:Find More About Nove grafičke kartice serije Super Overclock|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro