U prodaji se pojavio lažni čip Core i7

INTEL JE U PONEDELJAK POTVRDIO da je najmanje jedan primerak krivotvorenog čipa Core i7 920 dospeo na američko tržište, kao i da nije poznato koliko sličnih modela još postoji.

U petak internet lokacija koja se bavi hardverom, HardOCP, javila je da je jedan od članova njenog foruma kupio od mrežne prodavnice Newegg krivotvoreni procesor. Umesto pravog procesora, kupac je u kutiji pronašao lažni čip i plastični hladnjak sa ventilatorom.

Lažni procesor isporučen je sa uputstvom za upotrebu koje se sastojalo od praznih stranica. Sigurnosna nalepnica na spoljašnjem delu kutije, u kojoj je bio upakovan procesor, imala je pogrešno odštampanu reč podnožje, naime pisalo je „sochet“ umesto „socket“.

Još uvek nije jasno kako je krivotvoreni čip dospeo do lokacije Newegg. Kako je HardOCP javio, prodavac Newegg je odmah pošto je obavešten o prevari poslao kupcu originalni procesor Core i7 920.

U kratkoj izjavi, Intelovi rukovodioci potvrdili su postojanje lažnog procesora i obavestili su javnost da je istraga pokrenuta. (I.S.)

|Search:Find More About U prodaji se pojavio lažni čip Core i7|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro