Canon unapredio sistemski softver fotoaparata EOS 5D Mark II

CANON ĆE SREDINOM MARTA OMOGUĆITI korisnicima da preuzmu novu verziju sistemskog softvera za svoj digitalni fotoaparat EOS 5D Mark II, koji će omogućiti snimanje video materijala brzinama od 24 i 25 slika u sekundi.

Sistemski firmver verzije 2.0.3 razvijen je u skladu sa željama korisnika fotoaparata, koje uglavnom čine profesionalni fotografi. Dodavanjem novih brzina snimanja video potencijal ovog fotoaparata je uvećan, a snimateljima je omogućeno da prave video zapise visoke definicije u rezoluciji 1080p brzinom od 24 slike u sekundi. Brzina od 25 slika u sekundi dostupna je pri snimanju video materijala rezolucije 1920×1080 i 640×480 tačaka i dozvoljava korisnicima da snimaju brzinom koja je neophodna za PAL standard emitovanja.

Novi sistemski softver omogućava i novi prikaz histograma za snimanje pri ručno podešenoj ekspoziciji, prioritetu blende (Tv) i prioritetu otvora blende (Av), a podešavanje ekspozicije biće dostupno i pri snimanju video zapisa. Poboljšana audio funckionalnost dozvoliće korisnicima da ručno podese nivoe snimanja zvuka koristeći merač jačine zvuka prikazan na LCD ekranu. Povećana je i frekvencija uzorkovanja zvuka sa 44,1 kHz na 48 kHz, čime je obezbeđen optimalan audio signal koji je standardno potreban za profesionalno emitovanje.

Nova verzija sistemskog softvera za fotoaparat EOS 5D Mark II moći će da se preuzme odavde od sredine marta. (I.S.)

|Search:Find More About Canon unapredio sistemski softver fotoaparata EOS 5D Mark II|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro