Fujitsu predstavio ekološku tastaturu

KOMPANIJA FUJITSU JE PREDSTAVILA prvu tastaturu koja će se proizvoditi od obnovljivih materijala, upotrebom dosadašnje tehnologije livenja ubrizgavanjem. Zamenom delova od plastike kompanija značajno smanjuje emisiju ugljen-dioksida u atmosferu. Na novoj tastaturi čak 45% plastičnih komponenti zamenjeno je materijalima iz obnovljivih izvora, čime se promoviše održiva proizvodnja i smanjenje zavisnosti od nafte i naftnih derivata, kao sirovinske baze. Fujitsu eko-tastatura takođe ima i održivu cenu, u rangu sa konvencionalnim modelima tastatura proizvedenim od plastike.

Tastatura vizuelno gotovo se i ne razlikuje od klasične, a jednako je otporna i na polivanje tečnošću. Dva osnovna dela Fujitsuove tastature KBPC PX Eco umesto od plastike izlivena su od 100% biorazgradivih materijala. Odmorište za dlanove napravljeno je od kombinacije nusproizvoda industrije pulpe, prirodnih vlakana i aditiva. Telo tastature je od acetata celuloze, eko-materijala pod nazivom Biograde, a kako bi u potpunosti bili potvrđeni akreditivi “zelenog proizvoda”, PVC plastike nema ni u njenom USB kablu.

Fujitsu je ovaj proizvod razvio u sklopu segmenta Green IT svog proizvodnog portfolija. Okretanjem obnovljivim materijalima Fujitsu procenjuje da će uštedeti oko 60.000 kilograma plastike godišnje.

Prijateljski nastrojena prema okruženju, ova tastatura obezbeđuje komforan rad oplemenjen kako standardnim tako i naprednim opcijama. Na njoj je, primera radi, pet dodatnih funkcijskih tastera koji obezbeđuju prečice do popularnih aplikacija.

|Search:Find More About Fujitsu predstavio ekološku tastaturu|

[ad#ad-post1]