Yahoo lansirao dva nova pretraživača za iPhone

YAHOO JE U UTORAK PREDSTAVIO DVE nove aplikacije namenjene Appleovom pametnom telefonu iPhone, naravno obe okrenute pretraživanju.

Prva je „Yahoo Search“ koja omogućava korisnicima da preuzmu sa matične Yahooove lokacije mape, vesti, sportske rezultate, berzanske informacije i drugi sadržaj. Rezultati pretrage prikazani su na pregledan, čitljiv način i prilagođeni iPhoneovom korisničkom interfejsu. Slično aplikacijama Google Mobile App i Mocrosoft Bing, Yahoo Search takođe omogućava korisnicima da izgovore termin koji žele da pretraže umesto da insistira na ručnom unosu teksta.

Druga aplikacija nazvana je „Yahoo Sketch-a-Search“ i interesantija je od prethodne. Po pokretanju, aplikacija korisniku prikazuje mapu sa trenutnom lokacijom. Zatim korisnik može da nacrta na mapi bilo koji oblik koji će obuhvatiti neku oblast i aplikacija će u toj oblasti pronaći restorane i navesti njihovo radno vreme i kontakt informacije. Yahoo planira da u budućnosti doda još kategorija i proširi oblast pretrage i na druge zemlje.

Obe aplikacije su besplatne i kompatibilne sa pametnim telefonom iPhone i iPodom Touch koji pokreću operativni sistem OS 3.0 ili noviji. Nove aplikacije za Applove proizvode samo su dodatak u podužem nizu aplikacija kao što su Flickr, Inquisitor, Yahoo Fantasy Football 09, Yahoo Finance, Yahoo Messenger, i Yahoo Shopping.

|Search:Find More About Yahoo lansirao dva nova pretraživača za iPhone|

[ad#ad-post1]