Novi imagePrograf štampači

KOMPANIJA CANON EUROPE PREDSTAVILA je tri nova modela štampača velikih formata imagePROGRAF, 44-inčni imagePROGRAF iPF8300, i 24-inčne štampače imagePROGRAF iPF6350 i iPF6300. Štampači su projektovani sa ciljem da korisnicima obezbede najviši kvalitet otiska koji je u ovom trenutku moguće postići na tržištu štampača velikih formata. Novi modeli imaju novi Canonov Lucia EX sistem pigmentnih mastila od 12 boja i inovativne tehnologije za štampu otisaka povećane preciznosti i šireg opsega boja koje ispunjavaju zahteve profesionalnih korisnika za sofisticiranijim kvalitetom štampe.

Kao odgovor na rastuće potrebe tržišta profesionalne fotografije, korekture i grafičke umetnosti za visokim kvalitetom štampe velikog formata, Canonov novorazvijeni Lucia EX sistem pigmentnih mastila od 12 boja omogućava štampačima imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 i iPF6300 da isporuče gamu boja približno 20% širu nego što je to mogla prethodna generacija štampača imagePROGRAF iPFx100. Nova mastila inovativne polimerne strukture otpornija su na ogrebotine i imaju zaštitu od izbleđivanja boja.

Mehanička struktura novih modela je unapređena kako bi omogućila preciznije postavljanje mastila, što za rezultat ima poboljšanu preciznost štampanja linija i teksta i uniformnosti boje. Svi novi modeli imagePROGRAF štampača, zahvaljujući unapređenjima, kompatibilni su sa protokolima rutiranja (RIP) vodećih kompanija CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld (PosterJet), GMG, ONYX Graphics i SCP, što omogućava korišćenje velikog spektra aplikacija za štampu, uključujući korekturu, dizajn i komercijalne fotografije.

Imajući u vidu sve širi spektar dostupnih medija za štampače velikih formata, Canon je razvio novi alat za njihovu konfiguraciju, „Media Configuration Tool“. Korisnicima je sada omogućeno da ne koriste isključivo originalne Canonove medije, već mogu da dodaju i prilagode popodešavanja za papir i tako poboljšaju preciznost i kvalitet rezultata koji se postiže sa medijima drugih proizvođača. Kompatibilni ICC profili popularnih proizvođača medija kao što su Hahnemuehle, Ilford i Sihl dostupni su za preuzimanje sa njihovih zvaničnih internet stranica.

Da bi se u potpunosti iskoristila dinamička gama boja novog sistema mastila, svaki novi imagePROGRAF model koristi dve napredne glave štampača od jednog inča, od kojih svaka ima 2.560 mlaznica po boji i ispušta vrlo fine kapljice od četiri pikolitra (pl) pri punoj rezoluciji od 2400×1200 tačaka po inču kako bi se reprodukovali detalji visokog stepena preciznosti i jasnoće.

Kako bi podržali zahteve štampe velikog obima, Canon iPF8300 i iPF6350 opremljeni su čvrstim diskom kapaciteta 80 GB koji omogućava da se u kratkom roku istovremeno obradi nekoliko velikih datoteka i direktno štampanja sa štampača. Svi novi modeli opremljeni su standardnim gigabitnim Ethernet mrežnim interfejsom i automatskim nožem sa dva sečiva što osigurava maksimalnu produktivnost i smanjuje ukupno vreme štampanja.

Novi imagePROGRAF modeli biće dostupni kupcima širom Evrope od 1. aprila 2010. godine. (I.S.)


|Search:Find More About Novi imagePrograf štampači|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro