Ford i Microsoft prave sistem za upravljanje energijom

DA BI OPTIMIZOVALI punjenje svojih električnih automobila, u kompaniji Ford odlučili su da se udruže s Microsoftom, tako da će njihovi novi automobili ubuduće koristiti Microsoftov program za upravljanje potrošnjom električne energije.

To nije prva saradnja Forda i Microsofta. Rezultat njihove prethodne saradnje je aplikacija Ford Sync, koju je Ford koristio u svojim vozilima kao sistem za zabavu i komunikaciju.

Program Microsoft Hohm omogućuje korisnicima električnih automobila da procene da li njihov kućni budžet može da podnese troškove za struju, budući da električni automobil u proseku udvostručuje potrošnju električne energije u domaćinstvima. Osim evidencije o troškovima za potrošenu električnu energiju, Microsoft Hohm upravlja i sistemom za punjenje električnog automobila.

Microsoft i Ford već pregovaraju i sa distributerima električne energije kako bi pronašli optimalni način za pripremu mreže za punjenje električnih automobila. Iako je Microsoft Hohm trenutno namenjen korisnicima električnih automobila, pretpostavlja se da će ovaj sistem biti prihvaćen i kao najbolje rešenje za upravljanje energijom u domaćinstvima, tako da nije daleko dan kada će iz automobila preko ovog sistema moći da se upravlja kućnim grejanjem. (A.S.)

|Search:Find More About Ford i Microsoft prave sistem za upravljanje energijom|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv