Dodeljene godišnje nagrade Društva za informatiku Srbije

DRUŠTVO ZA INFORMATIKU SRBIJE (DIS) danas je uručilo svoju godišnju nagradu za najveće rezultate u informatici.

Stručni žiri u sastavu: Nikola Marković, mr Darinka Ivaneža, prof. dr Dragana Bečejski-Vujaklija, Dušan Rakić, Jelena Jovanović, dr Predrag Petrović i Tamara Vučenović, proglasio je dobitnike između 20 kandidata.

Plaketu DIS-a za inovativnu primenu IT u poslovnom okruženju je dobila kompanija Delta Sport za projekat Veliki ERP skok – sa verzije 3 na verziju 5 (Microsoft Dynamics AX 2009).

Za objavljen naučni rad iz oblasti informatike nagrada dodeljena dr Vladimiru Rankoviću za doktorsku disertaciju “Kompjutersko dizajniranje stentova“.

Nagradu za razvijen i primenjen hardverski ili softverski proizvod dobila je kompanija SDD Information Technology Group za projekat “ActA – Sistem za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa“.

Plaketa DIS-a za razvijenu i primenjenu informatičku uslugu dodeljena je kompaniji Belit za projekat “Portal za elektronsku prijavu poreza“.

Žiri je dodelio pohvalu kompaniji Saga za projekat IP-PBX, Router Networks i Network Management Systems.

Upravni odbor Društva za informatiku Srbije odlučio je da se za dugogodišnje uspešno angažovanje na funkcionisanju Interneta u Srbiji, plaketa DIS-a za ovu godinu dodeli Mirjani Tasić, koja je skoro 20 godina volonterski obavljala funkciju administratora nedavno ugašenog domena .yu.

|Search:Find More About Dodeljene godišnje nagrade Društva za informatiku Srbije|

[ad#ad-post1]

tnews