Intel ostvario rekordnu zaradu u prvom tromesečju

INTEL JE SAOPŠTIO JAVNOSTI SVOJE prihode u prvom tromesečju fiskalne 2010. godine. Prema Intelovim zvaničnicima, ostvarena zarada je najbolja do sada zabeležena u istoriji kompanije.

Intel je zabeležio neto zaradu od 2,4 milijarde dolara, u tromesečju koje se završilo 27. marta, što je rast od 288% u odnosu na isti period prethodne godine. Neto prihod je nadmašio prognozu analitičara koja je predviđala neto prihod od 2,13 milijardi dolara. Zarada po deonici bila je 0,43 dolara i nadmašila je predviđenu zaradu od 0,38 dolara po deonici.

Ukupan prihod u prvom tromesečju bio je 10,3 milijarde dolara, što je rast od 44% u odnosu na isti period prošle godine. Procene analitičara kada je ukupan prihod u pitanju bile su na nivou od 9,8 milijardi dolara.

Za porast prihoda u prvom tromesečju najzaslužniji je rast prodaje procesora i sistemskih čipova. Intel je u januaru predstavio nove procesore Core i3, Core i5 i Core i7 namenjene stonim i prenosivim računarima, a zatim su sredinom marta usledili serverski čipovi Xeon 5600. (I.S.)

|Search:Find More About Intel ostvario rekordnu zaradu u prvom tromesečju|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro