Potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit

Novi Sad, 20. april 2010 – Danas je u Rektoratu Univerziteta potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit uz podršku kompanije Carslberg Srbija. Na konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom govorili su rektor Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković, generalni menadžer Exit festivala Bojan Bošković i generalni direktor Carslberg Srbija Aleksandar Radosavljević. Memorandum o saradnji predviđa stipendiranje studenata Univerziteta u Novom Sadu, podršku studentskim projektima, kao i finansiranje studijskih boravaka u inostranstvu i zapošljavanje studenata u okviru Exit festivala.

Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit potpisan je danas u Rektoratu Univerziteta u prisustvu rektora Univerziteta prof. dr Miroslava Veskovića, generalnog menadžera Exit festivala Bojana Boškovića i generalnog direktora Carslberg Srbija Aleksandra Radosavljevića. Memorandumom su definisani oblici buduće saradnje u edukaciji, stipendiranju i zapošljavanju studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Zarad te saradnje Udruženje Exit je osnovalo fondaciju „The State of Exit“ koja će, u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom festivala, kompanijom Carlsberg Srbija, omogućiti ostvarivanje ciljeva postavljenih u memorandumu: otvaranje novih mogućnosti za dodatno kvalitetnije stručno i lično obrazovanje i podrška većem uključivanju studenata u društveni život. Ovi ciljevi će se ostvarivati kroz otvaranje mogućnosti za rad uz studije, obezbeđivanje stipendija za studiranje i studijska putovanja, podršku projektima studenata i studentskih organizacija i uključivanjem studenata u društvene i omladinske kampanje festivala Exit.

Rektor Univerziteta prof. dr Miroslav VESKOVIĆ zahvalio se što su Exit festival i kompanija Carlsberg Srbija prepoznali kvalitet Univerziteta u Novom Sadu i što su spremni da podrže njegove studente i nastavnike. »Biti student ne znači samo učiti, treba se zabavljati i razvijati drugačiji način mišljenja. Exit jeste način razmišljanja i nama je drago što smo deo toga. « Univerzitet u Novom Sadu ove godine obeležava pola veka postojanja, a na njemu danas studira oko 46.000 studenata i radi oko 4.100 nastavnika, saradnika i drugih zaposlenih. Među studentima osnovnih studija u Novom Sadu, Subotici, Somboru i Zrenjaninu, gde se nalaze fakulteti Univerziteta, čak preko 800 njih su najbolji studenti sa prosekom ocena u toku studiranja preko 9,00.

Univerzitet u Novom Sadu kroz aktivnosti „State of Exit“ fondacijе unaprediće mogućnosti stipendiranja i pomoći studentskim projektima.

Generalni menadžer Exit festivala Bojan BOŠKOVIĆ istakao je da je buduća saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu i kompanijom Carlsberg izraz želje da se unapredi formalno i neformalno obrazovanje studenata, a da će prve aktivnosti biti dodeljivanje 100 stipendija u pojediničnom iznosu od 500 evra za studentska putovanja, kao i osnivanje fonda za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva. Ukupna vrednost fonda je 25.000 evra, a pojedinačni grantovi za iznosiće do 3.000 evra. Sredstva za ove stipendije i fond obezbedila je kompanija Carslberg Srbija.

»Ponosni smo što se priključujemo eminentnim brendovima naše zemlje i nadam se da ćemo u budućnosti biti ponosni na ono što smo zajedno postigli« rekao je Aleksandar RADOSAVLJEVIĆ, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija. On je istakao da je potrebno pomoći mladim ljudima da steknu nova iskustva i da kroz njih u budućnosti bude vidljiv i ekonomski napredak naše zemlje.

|Search:Find More About Potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit|

[ad#ad-post1]

tnews