Novosti iz Nintenda

PROŠLE NEDELJE NINTENDO JE IMAO dva razloga za slavlje, pobedu na sudu protiv kompanije Anascape i dobru prodaja konzole DSi koja će se 25. aprila pojaviti na tržištu u svom specijalnom, ograničenom izdanju.

Pozitivan ishod sudske presude odnosio se na tužbu koju je protiv Nintenda podnela kompanija Anascape zbog kršenja patentnog ugovora vezanog za kontrolere namenjene igračkoj konzoli Wii. Prvobitna presuda, doneta 2008. godine, utvrdila je da Wii Remote i Nunchuk kontroleri ne krše patentna prava kompanije Anascape, ali Classic Controller i GameCube Wave Bird ih ipak krše. Na Nintendovo zadovoljstvo, Federalni Apelacioni sud je poništio prvobitnu presudu i presudio u korist Nintenda.

I dok su Nintendovi pravnici vojevali na sudu i omogućili nastavak prodaje kontrolera, Nintendo je za korisnike pripremio novo izdanje igračke konzole koje će se pojaviti na tržištu za manje od dve nedelje.

Krajem aprila Nintendo će predstaviti ograničeno izdanje konzole DSi koje se sastoji od same konzole u beloj boji i prošlogodišnje hit igre Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story. Cena konzole se neće menjati, što znači da će koštati 170 dolara.

|Search:Find More About Novosti iz Nintenda|

[ad#ad-post1]