Novi NVIDIA GeForce GTX 480 GPU podiže PC gejming do novih visina

Beograd — 21. April, 2010 — NVIDIA korporacija, svetski lider u vizuelnim računarskim tehnologijama je danas u Srbiji lansirala najmoćniji jednojezgrarni GPU – NVIDIA GeForce GTX 480, kao deo Fermi serije GPU-ova zajedno sa GeForce GTX 470.

Kao vrhunski proizvod, koji se nalazi u novoj porodici GPU-ova namenjenih entuzijastima, GeForce GTX 480 je dizajniran od samog početka sa tesalacijom na umu. Tesalacija omogućava razvojnim timovima iz industrije igara povećanje geometrijske kompleksnosti modela u igrama kako bi se postigao verniji prikaz virtuelnog sveta. Tesalacija je ključna komponenta DirectX 11 razvojne platforme namenjene PC igrama.

“Srbija je jedna od prvih zemalja na svetu gde smo demonstrirali 3D Vision tehnologiju pri kraju 2008. godine. Verujemo da ce 3D Surround tehnologija impresionirati čak i najzahtevnije korisnike u Srbiji”, izjavio je Luciano Alibrandi, PR direktor u NVIDIA korporaciji zadužen za EMEA region.

GTX 480 kome se pridružio i GTX 470 su prvi proizvodi NVIDIA Fermi linije, namenjene kranjim kupcima, čija se dostupnost očekuje sredinom aprila od strane vodećih svetskih partnera u proizvodnji kartica a odmah nakon toga i kod proizvođača računarskih sistema u Srbiji kao što su: Alti, Direct Link, Pakom Distribution System, Pin Computers. Ostali proizvodi iz GeForce 400 serije biće predstavljeni narednih meseci i upotpuniće segmente orjentisane na performanse i cenu.

“Verujemo u uspeh nove NVIDIA Fermi serije u Srbiji zbog karakteristične lokalne gejming zajednice koja uključuje neke od poznatijih svetskih entuzijasta i zbog toga želimo da im se približimo najviše što možemo kroz naše partnere”, izjavio je Thomas Mertens, direktor prodaje NVIDIA korporacije zadužen za centralnu Evropu.

GeForce GTX 480 i GTX 470 GPU-ovi donose mnoštvo novih gejming opcija koje nikada do sada nisu bile viđene na PC-u, uključujući i podršku za real-time ray tracing I NVIDIA 3D Vision Surround za potpuno neverovatno, widescreen, stereoskopsko 3D igranje.

Činjenice o NVIDIA GeForce GTX 480:

o Gejmeri žele najbrži GPU na tržištu i GeForce GTX480 postavlja nove standarde. Njegova arhitektura najnovije generacije, daje vrhunske gejming performanse na najvećoj rezoluciji i podešavanjima kvaliteta, čak i u najnovijim DirectX 11 naslovima.
o U proseku, 27% brže pefromanse u odnosu na bilo koji GPU na tržištu u novim DX11 aplikacijama. U rezolucijama 19×12 4xAA/16xAF, GTX 480 je 61% brži u igrama Metro 2033, 89% brži u Unigine Heaven v2, i 29% brži u Battleforge nego najbliži konkurentski proizvodi.
• Novi NVIDIA PolyMorph engine, koji se koristi za skalabilnu geometriju, napravljen je od samog početka za DirectX 11 tessellation, omogućava neverovatno detaljne karaktere u igri I terene, sa izuzetnim performansama. Veoma brzi 32x anti-aliasing ublažava ivice za kreiranje vrhunskog vizuelnog kvaliteta.
• Nova NVIDIA 3D Vision Surround tehnologija, proširuje gejmerski ugođaj na tri monitora u full stereoscopic 3D okruženju – čineći gejming potpuno impresivnim.
o U kombinaciji sa bežičnim NVIDIA 3D Vision aktivnim shutter naočarima, 3D Vision surround tehnologija, čini da se osećate kao da ste u igri
o U mogućnosti ste da renderujete preko 746 miliona piksela po sekundi na punoj full HD 1080p rezoluciji, sve do neverovatnog gejminga u rezoluciji od 5760×1080.
o Unapređeni NVIDIA softver automatski konvertuje više od 400 igara u stereoskopski 3D bez potrebe za specifičnim zakrpama za igre.
– Obezbedite kompletan pregled borbenog terena u strateškim igrama u realnom vremenu.
– Upravljajte invertarom i potragama i pratite vašu družinu u omiljenim MMORPG igrama.
– Predvidite poteze vaših neprijatelja brže i reagujte prvi u akcionim igrama iz prvog lica.
– Zavalite se u sedište vaše najomiljenije trkačke igre i budite impresionirani onim što vidite.
o Gledajte Blu-ray 3D filmove, pogledajte 3D fotografije, ili strimujte 3D sadržaj na Web-u.
– NVIDIA PhysX® tehnologija dovodi igre u život uz dinamično, interaktivno okruženje.
o Dvostruko veće performanse PhysX tehnologije u odnosu na prethodnu generaciju GPU-ova za dinamične efekte u igri kao što su turbulencija, tečnosti i dim.
o Novi NVIDIA GigaThreadTM sistem dozvoljava do 10 puta brže prebacivanje između grafičkog i fizičkog procesiranja, dozvoljavajući kompleksne efekte koji će trebati da se renderuju u realnom vremenu.
– Najnovija generacija CUDA arhitekture otvara snagu GPU-a za izvršavanje naj intezivnijih multimedijalnih aplikacija
o Svetska najotvorenija platrofma za proračunavanje, sa potpuno otvorenom jezičkom i API podrškom, uključujući CUDA C/C++, DirectCompute, OpenCL, Java, Python i Fortran za najširu kompatabilnost sa GPU ubrzanim aplikacijama.
o Potpuna podrška za GPU izračunavanje pod Microsoft Windows 7 operativnim sistemom.

Korisni linkovi:

Supersonic sled: Vežite se, držite se, i spremite se da iskusite DX11 iskustvo, GPU fiziku I više od toga!

www.nvidia.com/content/flash/SWFs/GF_100/GF_100_RocketSled_DX11_640x360.swf

Design garage: Napravi prelepu fotografiju koju ćeš pamtiti, uz pomoć interaktivnog ray tracinga, prvi put dostupnog na GPU namenjenog kranjim korisnicima: www.nvidia.com/content/flash/SWFs/GF_100/GF_100_RTD_640x360.swf

Water demo: Pogledajte kako developeri kreiraju relističnu vodu kroz DX11 tessellation proces!

www.nvidia.com/content/flash/SWFs/GF_100/GF_100_WATER_DEMO_640x360.swf

Hair demo: Pogledajte realističnu kosu samo uz pomoć GPU tessellation procesa!

www.nvidia.com/content/flash/SWFs/GF_100/GF_100_NEW_HAIR_Fix_640x360.swf

|Search:Find More About Novi NVIDIA GeForce GTX 480 GPU podiže PC gejming do novih visina|

[ad#ad-post1]