Nokia N8. Poveži se. Stvaraj. Zabavi se.

Espoo, Finska – Nokia N8, najnapredniji smart telefon kompanije Nokia, intuitivno povezuje ljude, lokacije i servise koji su im najvažniji. Sa Nokia N8 pametnim telefonom, korisnici mogu kreirati neverovatan sadržaj, biti povezani na omiljene društvene mreže i uživati u TV programu sa interneta, koristeći uslugu
“na zahtev” (on demand) ili aplikacije Ovi Store servisa. U momentu dolaska na tržišta u trećem kvartalu 2010. godine, maloprodajna cena modela Nokia N8 biće 380 Eura, izuzimajući pripadajuće takes i poreze.

Nokia N8 donosi kameru rezolucije 12 mega piksela sa Carl Zeiss optikom, Xenon blicem i velikim senzorom koji je ozbiljan konkurent senozorima u kompaktnim digitalnim kamerama. Takođe, Nokia N8 nudi mogućnost snimanja video sadržaja u HD kvalitetu i njihovog editovanja sa intuitivnim preinstaliranim programom. Kada ga koriste kao uređaj za zabavu, korisnici mogu uživati u HD kvalitetu videa sa Dolby Digital Plus surround kvalitetom zvuka, povezujući telefon na kućni home theatre sistem ozvučenja. Nokia N8 nudi pristup Web TV servisima koji omogućuju praćenje programa, vesti i zabavnih sadržaja na kanalima kao što su CNN, E! Entertainment, Paramount i National Geographic. Drugi, lokalni Web TV sadržaji dostupni su preko servisa Ovi Store.

Društvene mreže deo su karaktera smart telefona Nokia N8. Korisnici mogu osvežiti svoj status, deliti sa prijateljima podatke o lokaciji i razmenjivati fotografije, pratiti sadržaje Facebook i Twitter mreže kroz jedinstvenu aplikaciju koja je locirana na početnom ekranu. Ugovorenih sastanci, memorisani na nekoj od društvenih mreža lako se mogu prebaciti u kalendar uređaja.

Nokia N8 ima instalirane besplatne globalne Ovi Mape za pešake i vozače, navodeći korisnike do željene lokacije u više od 70 zemalja širom sveta.

Symbian 3 na delu

Telefon Nokia N8 pokreće Symbian 3, najnovija verzija napopularnijeg softvera za smart telephone, koja donosi nekoliko većih unapređenja, uključujući podršku za pokrete poput “multi-touch”, “flick scrolling” i “pinch-zoom” opcije za zumiranje. Nokia N8 nudi nekoliko podesivih i prilagodivih početnih ekrana kojima
se mogu dodati aplikacije i vidžeti. Nova 2D i 3D grafička arhitektura u celini koristi Nokia N8 hardversko ubrzanje da bi omogućio brži i responsivniji korisnički interfejs. Symbian 3 platforma podiže standarde kada su u pitanju performance, nudeći napredno upravljanje memorijom koje omogućujući pokretanje
više aplikacija istovremeno uz bolje multi-tasking iskustvo.

Qt za programere

Nokia N8 je prvi novi model kompanije Nokia koji će imati integrisan Qt, okruženje za softverske programere koje olakšava programiranje i čini mogućim izradu aplikacije i njenu distribuciju za Symbian i druge softverske platforme. Kompanija Nokia je učinila dostupnim i jednostavan i moćan Nokia Qt SDK, u inicijalnoj beta verziji, kako bi korisnicima omogućila korišćenje punog potencijala Qt.

|Search:Find More About Nokia N8. Poveži se. Stvaraj. Zabavi se.|

[ad#ad-post1]