Adobe prilagodio Captivate Appleovoj platformi

IAKO SU ODNOSI IZMEĐI APPLEA i Adobea prilično zategnuti, nema potrebe pribojavati se masovnog egzodusa Adobeovog softvera sa Mac računara. Adobe će ove nedelje predstaviti uslužni program Captivate 5 prilagođen Mac platformi.

Aplikacija za autore koji žele da naprave svoj tutorijal ili demonstraciju veštine ili proizvoda, u prethodnim verzijama bio je dostupan samo korisnicima Microsoftovog operativnog sistema Windows. Captivate omogućava snimanje pokreta, upotrebu animacije, sinhronizovani video, uređenje stilova upotrebljenih objekata i upotpunosti je prilagođen interakciji sa Adobe AIR-om.

Captivate je deo Adobeovog sofverskog paketa eLearning Suite 2 koji još obuhvata CS5 verzije Dreamweavera, Photoshopa, Soundbootha i spornog Flasha. Adobe Presenter, s druge strane, ostaje ekskluziva Windowsa.

Softverski paket dostupan je korisnicima po ceni od 1800 dolara ili ukoliko se radi o nadogradnji po ceni od 600 dolara. Captivate se kao zasebna aplikacija može kupiti po ceni od 800 dolara ili 300 dolara ukoliko se nadograđuje prethodna verzija. Početak isporuke proizvoda očekuje se sredinom juna, ali se na Adobeovoj Internet lokaciji mogu poručiti i Captivate 5 i eLearning Suite 2.

Coptivate 5 i eLearning Suite 2 kompatibilni su sa operativnim sistemima Mac OS X 10.5.7 i novijim, i Windows XP, Vista i Windows 7. (I.S.)

|Search:Find More About Adobe prilagodio Captivate Appleovoj platformi|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro