Promene u vrhu kompanije Vip

DOSADAŠNJI PREDSEDNIK UPRAVNOG odbora i izvršni direktor za marketing Vip mobile, Aleksander Šperl, juče je postavljen za izvršnog direktora za komercijalne poslove kompanije A1 Telekom Austrija. Posle tri i po godine uspešnog poslovanja na mestu predsednika Upravnog odbora Vipa, Šperl će novu poziciju preuzeti u avgustu ove godine.

Pod Šperlovim vođstvom kompanija Vip mobile, najveća tzv. “greenfield” investicija u Srbiji do danas, zabeležila je izvanredan rast uprkos nepovoljnom poslovnom okruženju. Za manje od tri godine komercijalnog poslovanja, Vip danas ima oko 1,2 miliona korisnika i zauzima tržišno učešće veće od 12%. Vip je prvi operater koji je na tržište uveo inovacije poput Blekberija iz Vodafona ili telefone sa Android platformom. Vipov tim je izgradio i visoko kvalitetnu mrežu koja danas svojim signalom pokriva 98% teritorije Srbije.

Šperl je 2009. godine izabran za najboljeg mladog austrijskog menadžera u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a dva puta za redom je proglašen za jednog od deset najuticajnijih stranih menadžera u Srbiji.

Aleksandera Šperla u Vipu će naslediti Tanasis Kacirubas (Thanasis Katsiroubas), menadžer u oblasti mobilnih komunikacija sa velikim međunarodnim iskustvom. Ovaj izvršni menadžer, poreklom Grk, već je 15 godina u industriji telekomunikacija, a svoje bogato iskustvo je sticao radeći za nekoliko mobilnih operatera u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi. Između ostalog, Tanasis Kacirubas je bio na poziciji predsednika Upravnog odbora kompanije Globul, drugog najvećeg mobilnog operatera u Bugarskoj.

,,Nakon što su Aleksander Šperl i njegov tim uspešno postavili poslovanje kompanije, nastaviću istim putem i posvetiti se daljem jačanju Vipove pozicije na srpskom tržištu. Unapred se radujem saradnji sa visoko motivisanim timom i ostvarenju uspeha zajedničkim trudom!’’, kaže Tanasis Kacirubas povodom svog postavljenja. Kacirubas se školovao u SAD i ima dve tehničke diplome bostonskog univerziteta Nortistern, kao i zvanje MBA.

U Vipu je došlo do još jedne kadrovske promene, Petra Štangl je krajem aprila postavljena na mesto izvršnog direktora za marketing kompanije Vip mobile. Ona se pridružila Upravnom odboru ovog mobilnog operatera sa pozicije zamenika direktora za marketing mobilkom austrija. ,,Moj glavni cilj je da doprinesem uobličavanju uspeha kompanije putem usluga koje će biti orijentisane ka korisnicima i sa inovativnim proizvodima poput ,,pametnih’’ telefona, kao i da privučem još više korisnika i obezbedim njihovu vernosti našem brendu.’’, rekla je Petra Štangl.

|Search:Find More About Promene u vrhu kompanije Vip|

[ad#ad-post1]