Održana manifestacija Allied Telesis Roadshow

U beogradskom hotelu Admiral je u petak 12. decembra održana manifestacija Allied Telesis SBx908 Roadshow, na kojoj su predstavljena najnovija tehnološka rešenja za naprednu fleksibilnost i pouzdanost mreža.

Nakon uvodnih izlaganja predstavnika Allied Telesisa, prisutnima je predstavljen proizvodni portfolio ove kompanije u kome se nalazi više od 1200 proizvoda i rešenja, pre svega u oblasti razvoja mreža zasnovanih na IP protokolu.

Obzirom da je Allied Telesis u 2008. godini skoro 50 % prihoda ostvario prodajom Layer 2 i Layer 3 skretnica, veći deo skupa je bio posvećen najnovijem proizvodu iz te kategorije, modelu Switchblade x908 koji je namenjen zahtevnijim poslovnim korisnicima. Glavna odlika ovog modela skretnice je modularnost koja značajno olakšava održavanje velikih mreža.

U drugom delu predavanja je na praktičnim primerima prikazana prednosti mreža zasnovanih na „Ethernet Protection Switching Ring“ (EPSR) dizajnu i uređajima koji ih podržavaju. Koristeći kružno povezivanje putem EPSR-a postignuta je redudantna otpornost mreža na eventualne kvarove, a skretnice kompanije Allied Telesis su u stanju da se oporave od eventualnog gubitka veze za manje od 50 ms, što većina aplikacija neće ni primetiti. Allied Telesis je trenutno jedina kompanija koja nudi u potpunosti funkcionalno rešenje ovog tipa.

Posetiocima manifestacije je uživo demonstriran EPSR dizajn u mreži koja se sastojala iz tri skretnice Allied Telesis, servera i prenosivog računara koji je bio povezan sa jednim projektorom. Prenos video materijala visoke definicije, koji je zahtevao vezu brzine od najmanje 8megabita u sekundi (Mb/s), nije pokazivao nikakave znake prekida ili poteškoća iako su kablovi naizmenično isključivani sa međusobno povezanih skretnica. Najimpresivnija je bila demonstracija zamene komponeti glavne skretnice tokom rada bez ikakvog uticaja na multimedijalnu prezentaciju.