IT OpenDays 2010 na Računarskom fakultetu

TEHNIČKA ŠKOLA NIKOLA TESLA IZ Šida i Računarski fakultet iz Beograda, uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, Kancelarije za mlade opštine Šid i Gradske opštine Stari Grad, održaće od 14. do 17. maja 2010. godine u prostorijama Računarskog fakulteta u Beogradu seminar IT OpenDays 2010.

Odabrani učenici srednjih škola četvorogodišnjih obrazovnih profila iz Republike Srbije imaće priliku da nauče korisne stvari iz oblasti računarskih tehnologija i komunikacija. U savremenim kabinetima kojima je opremljen Računarski fakultet predavači će pokušati da na interesantan i inovativan način edukuju učesnike seminara.

Seminar IT OpenDays 2010 ima za cilj da za 30 srednjoškolaca, čije interesovanje nadilazi obrazovni program koji je predviđen za njih u redovnom obrazovanju, obezbedi predavanja iz oblasti najnovijih informatičkih znanja koja će im preneti stručnjaci Računarskog fakulteta i najpoznatijih svetskih kompanija informatičkog i telekomunikacionog sektora u Srbiji.

Pored toga, seminar će biti i svojevrsno promovisanje obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Program seminara je koncipiran tako da pokrije aktuelne i uskostručne teme u oblasti informacionih tehnologija i komunikacija kao i teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Slogan seminara je „Za bolju budućnost“, a poseban akcenat je stavljen na zaštitu životne sredine i održivi razvoj i korišćenje energetski efikasnih kompjuterskih rešenja.

Predavači na seminaru su vrhunski stručnjaci, koji osim akademskog poseduju i bogato praktično iskustvo. Programom seminara je predviđeno i održavanje više okruglih stolova čije su teme vezane za razvoj informatičkog društva u Srbiji, a na kojima će svoje mišljenje moći da iskažu i učesnici seminara. Planirano je direktno uključenje predavača iz inostranstva a tokom seminara očekujemo veliki broj eminentnih gostiju iz oblasti obrazovanja, kulture i javnog života.

Sva predavanja moći će da se prate u direktnom prenosu preko Interneta ovde. (A.S.)

|Search:Find More About IT OpenDays 2010 na Računarskom fakultetu|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro