Lenovo nudi pristupačniji multimedijski računar IdeaPad Y560

KADA SE POMENE KOMPANIJA LENOVO, prva asocijacija su poslovni prenosivi računari razvrstani u dve serije, ThinkPad i IdeaPad. Zato se i čini u najmanju ruku čudnim, da Lenovo nudi korisnicima multimedijski računar koga ne krase samo tradicionalno dobra tastatura, upravljačka pločica i legendarnda pouzdanost već i neke druge mogućnosti.

Lenovo je nedavno predstavio prenosivi računar IdeaPad Y560 namenjen prosečnom korisniku, pa i onima koji povremeno igraju računarske igrice. Karakteriše ga atraktivniji „industrijski“ dizajn sa crvenim detaljima i ukrašenim poklopcem. Osnovni model isporučuje se sa Intelovim procesorom Core i3 330M, 4 GB sistemske memorije DDR3 tipa i prilično sposobnom grafičkom karticom Radeon Mobility HD 5730 koja adresira sopstvenih 1 GB grafičke memorije. Kada se uzme u obzir da računar košta manje od 1000 dolara, može se reći da je konfiguracija sasvim pristojna.

Potencijalnim kupcima na raspolaganju su i procesori iz serija Core i5 i Core i7, čvrsti disk kapaciteta 500 GB čije se magnetne ploče okreću brzinom od 7200 obrtaja u minutu, a sve to po ceni od 1300 dolara. Najatraktivniji model krasi 8 GB sistemske memorije i cena od 1600 evra.

Novi IdeaPad je pravi primer na koji način Lenovo treba da odbaci svoju reputaciju proizvođača „dosadnih“ poslovnih računara i privuče širu grupu korisnika.

|Search:Find More About Lenovo nudi pristupačniji multimedijski računar IdeaPad Y560|

[ad#ad-post1]

tnews