Ratel rešava spor između Telekoma Srbije i Telenora

REPUBLIČKA AGENCIJA ZA TELEKOMUNIKACIJE (Ratel) saopštila je da će do kraja maja ili u prvoj nedelji juna doneti odluku o uslovima pod kojima će Telenor moći da koristi telekomunikacionu infrastrukturu Telekoma Srbije.

„Na prošloj sednici Upravnog odbora Ratela je to pitanje razmatrao, a na narednoj bi trebalo da donesemo odluke i da se onda operatori izjasne o tome“, izjavio je izvršni direktor Ratela, Milan Janković, na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen petogodišnji izveštaj o radu Ratela.

Kako je ranije izjavila ministarka za telekomunikacije, Jasna Matić, pregovori Telekoma Srbije i Telenora nisu bili uspešni i obe kompanije su zaključile da ne mogu da se dogovore, pa će odluku doneti regulatorno telo za telekomunikacije u Srbiji, Ratel.

Kompanija Telenor, koja već pruža usluge mobilne telefonije u Srbiji, dobila je polovinom februara i licencu za fiksnu telefoniju, čime je konačno ukinut monopol državne kompanije Telekom Srbije. Telenor je licencu za usluge fiksne telefonije platio milion evra, a rok za početak pružanja usluga fiksne telefonije i ADSL Interneta je godinu dana.

|Search:Find More About Ratel rešava spor između Telekoma Srbije i Telenora|

[ad#ad-post1]