Windows Phone 7 poslednji na Skypeovoj listi

SKYPE, PROIZVOĐAČ JEDNE OD TRENUTNO najpopularnijih aplikacija za mobilne platforme, usmerio je svoju pažnju na iPhone, iPad i Android, dok će Microsoftov operativni sistem za pametne telefone morati da pričeka.

U svom saopštenju za štampu, Den Niri, potpredsednik Skypea za zemlje pacifičkog regiona, rekao je da je razvoj aplikacije za Windows Phone 7 u planu, ali se još uvek ne zna kada će doći na red. „Mislimo da je najbolje razvijati aplikacije za platforme koje trenutno podržavamo, iPhone, Symbian, BlackBerry i Android“, rekao je Niri.

Iako je verzija Skypea za Windows Phone 7 u planu, očigledno je da se razvojnom timu baš i ne žuri. Stiče se utisak da Skype uopšte nije oduševljen nezgrapnim Microsoftovim platformama. U februaru je u potpunosti ukinuta podrška za Windows Mobile 6.5, a kao rezlog je navedeno loše iskustvo korisnika.

Niri je u svom saopštenju za novinara najavio da će se Skype za iPad pojaviti do leta. Skype puno ulaže u video razgovore. Upravo je objavljena beta verzija aplikacije za konferencijske video pozive, a Niri je nagovestio da bi Skype mogao podržati video razgovore i na novom iPhoneu koji se očekuje ovog leta.

|Search:Find More About Windows Phone 7 poslednji na Skypeovoj listi|

[ad#ad-post1]

tnews