Yahoo gradi novi poslovni kompleks

GRADSKE VLASTI KALIFORNIJSKOG GRADA Santa Klara odobrile su kompaniji Yahoo plan o izgradnji novog velikog poslovnog kompleksa.

Prema podacima navedenim u dokumentu objavljenom na zvaničnoj veb lokaciji Santa Klare, Yahoo je potrošio 112.000.000 dolara za kupovinu zemljišta, a izdvojiće još 10.000.000 dolara za rekonstrukciju saobraćajne i druge infrastrukture.

Predstavnici gradske vlasti su izjavili da su zadovoljni što će jedna tako važna tehnološka kompanija kao što je Yahoo izgraditi svoje sedište u Santa Klari. „Za grad je velika stvar kada imate nekoga kao što je Yahoo”, izjavio je Kevin Rajli, direktor odseka za planiranje i inspekciju u upravi Santa Klare.

Kada bude završen, novi poslovni kompleks će imati 13 šestospratnih zgrada i tri dvospratnice za posebne namene u kojima će se nalaziti kafići, centar za rekreaciju i (verovatno) obdanište, tako da 12.000 zaposlenih, koliko kompanija trenutno ima, ukoliko to žele mogu da ostanu na poslu do kasno.

Najveći deo mesta za parkiranje automobila nalaziće se pod zemljom (samo 9% mesta za parkiranje će biti na površini), a oko 60% zemljišta će biti pokriveno zelenilom. Kompanija na taj način želi da doprinese očuvanju životne sredine.

Osim toga, ceo kompleks će biiti izgrađen tako da emisija ugljen-dioksida bude svedena na najmanju moguću meru. To će se ostvariti na više načina, primera radi, održavanjem zelenila na zemljištu sa podzemnim mestima za parkiranje, izgradnjom biciklističke staze, postavljanjem pešačkih staza čime se podstiče upotreba javnog prevoza, dodavanjem solarnih panela koji bi obezbedili oko 8% električne energije neophodne ovom kompleksu itd, izjavili su predstavnici Yahooa.

|Search:Find More About Yahoo gradi novi poslovni kompleks|

[ad#ad-post1]