Acer pokazao Android telefon Stream

ACER JE U ČETVRTAK NA KONFERENCIJI za štampu održanoj u Pekingu prikazao svoj predstojeći pametni telefon Stream. Ovo ime (potok) je namerno odabrano kako bi se istakla ugrađena podrška za primanje videa, slika i muzike preko mreže (po standardu DLNA). Iz istog razloga telefon ispod ekrana ima i dugmad za reprodukciju/pauziranje i brzo premotavanje unapred i unazad, koja olakšavaju korišćenje ove funkcionalnosti.

Ovaj novi telefon ima i jedinstven izgled ekrana, zahvaljujući statusnoj traci kojom je podeljen na dva dela. U donjoj polovini su sličice aplikacija a u gornjoj je istorija korišćenih aplikacija. Telefon će se dobijati sa aplikacijama kao što su Twidroid (klijent za Twitter), Spinlets i plejer Nemo.

Stream koristi operativni vistem Android 2.1 (poznat pod nazivom Éclair) a njegov procesor Snapdragon kojeg proizvodi Qualcomm radi na 1 GHz. Ima 512 MB radne memorije, 2 GB interne fleš memorije i microSD memorijsku karticu od 8 GB. Ekran dijagonale 9,4 cm (3,7 inča) izrađen je tehologijom aktivne matrice organskih svetlećih dioda (Active Matrix Organic Light Emitting Diode, AMOLED) i osetljiv je na dodir. Telefon može da snima video visoke rezolucije (720p) i reprodukuje ga na odgovarajućem televizoru preko HDMI izlaza.

Debeo je svega 11,2 mm i težak 140 grama, ima ugrađene sve bežične mogućnosti koje se očekuju od pametnog telefona (Bluetooth, Wi-Fi i HSPA s brzinom prijema do 7,2 Mb/s) kao i kameru od pet megapiskela, GPS i FM radio s RDS-om i podrškom za Dolby Mobile.

Stream će se pojaviti u prodaji u drugoj polovini godine, ali cena još nije objavljena.

Korisnik pod imenom Batista70Phone prvi je ponudio video (na italijanskom) na kome je prikazano kako telefon radi.

|Search:Find More About Acer pokazao Android telefon Stream|

[ad#ad-post1]