…Priča o NX10

Tražeći inspiraciju u potrebama korisnika

U razgovoru sa mnogim fotografima čućete jednu te istu priču: „Jedva da fotografišem od kada sam prešao/la na DSLR“! Svaki fotograf koji je napredni amater ili profi fotograf pomalo žali za vremenima kada je sa punom slobodom i bez opterećenja sa sobom nosio maleni foto-aparat kojim je lovio zanimljive momente. Vremenom svi želimo više. Prelazak na DSLR nas usrećuje u pogledu kvaliteta slike koji dobijamo, ali nošenje ni malo lagane fotografske torbe sa svom dodatnom opremom i objektivima teško da možemo nazvati uživanjem.

Samsungov foto-aparat NX10 predstavlja novu generaciju foto-aparata. Pažljivo osluškujući istinske potrebe potrošača, mozgovi u Samsungu su se zapitali „da li je zaista moguće napraviti foto-aparat koji svojom veličinom neće predstavljati mučenje fotografima, a koji će funkcijama i kvalitetom stati u ravan sa jednim DSLR-om“? Odgovor je fotografsko sudbonosno „DA“ tj. Samsung NX10.

NX10 foto-aparat koji pomera granice

I zaista, NX10 je ispunjenje sna, a od milja ga možemo najaviti i kao „Leica za one sa ne baš dubokim džepom“. Ono što ga karakteriše je vrlo kompaktno telo, te staje u džep i neverovatno je lagodan za nošenje. Kompaktnost ovog foto-aparata dobijena je izbacivanjem ogledala tj.prizme i zamenom (tipičnog za DSLR) optičkog tražila sa elektronskim. Još jedna caka koja je primenjena je skraćivanje razdaljine između objektiva i senzora za 35% u odnosu na DSLR. Ipak najveći izazov bilo je ne žrtvovati kvalitet slike pravljenjem ovako kompaktnog tela. Nakon brojnih pokušaja u stvaranju visokog kvaliteta slike, Samsung je došao do rešenje, a to je APS-C senzor slike koji je identične veličine kao i senzori kod DSLR-a. Upravo ovaj senzor omogućava pravljenje fotografija bogatih bojama i kvalitetom koji mogu da se porede sa DSLR-om.

Objektivi koji će ispuniti sve vaše prohteve

Uz telo NX10 idu i ništa manje zadivljujući objektivi. Ovaj trio će ispuniti sve vaše maštarije, bilo da preferirate pejzaže, ili možda portrete ili razmišljate kako bi vam savršeno legao jedan širokougaoni objektiv za ulicu … samo vaša mašta je granica sa Samsung NX10.

– Samsung 18-55mm, kit objektiv F3.5-5.6 OIS
– Samsung 30mm F2.0
– Samsung 50-200mm F4.0-5.6 OIS

Možda ste iznenađeni što je ovakva najava poklonjena Samsungu koji zapravo i nema fotografsku tradiciju? Podsetićemo vas da je potrošačka publika slično reagovala kada je Samsung pre deset godina najavio da će postati lider u proizvodnji televizora…

Samsung NX10

Inspiracija i kreativnost

Početkom 2010-te godine, Samsung je iznenadio javnost lansirajući novi foto-aparat koji predstavlja svojevrsnu revoluciju na tržištu foto-aparata. Samsung je ponudio nešto što na tržištu do sad nije postojalo: foto-aparat malih gabarita koji staje u džep sa velikim senzorom koji pruža izvanredan kvalitet fotografije. Vrlo brzo, ovaj model je postao predmet interesovanja mnogih naprednih fotografa amatera, fotografa čija je strast snimanje uličnih scena i uopšte svih ljubitelja dobre fotografije. Tako je dobio nadimak „Lajka za sve one sa ne baš tako dubokim džepom“

NX10 jasno asocira na: budućnost, umetnost, kreativnost, slobodu, avanturu i kreairanje izvanredne foto-priče.

NX10 i turizam

NX10 je turista-avanturista! Idealan je foto-aparat za putovanja, posebno za one egzotične, teško dostižne destinacije. Epitet idealan za putovanja je dobio jer je izuzetno malenih gabarita štio ga čini zgodnim za nošenje, a s druge strane pruža iznenađujuće visoki kvalitet slike koji smo navikli da viđamo samo kod DSLR-ova. Svuda u svetu, pa i kod nas, ljudi sve više teže egzotičnim destinacijama, nečim više od tipičnog letnjeg odmora, eko-turizmom i sl. Putovanja koja ćete pamtiti do kraja života zaslužuju da budu sačuvana na savršenoj fotografiji. Kada planirate put, kada znate da idete na životno putovanje koje će promeniti vaš život, sasvim je normalno da želite da kreirate slike i ispričate priču o strasti, energiji i čudima sveta koja ste videli i ljudima koje ste upoznali. NX10 vam to i omogućava.

NX10 i sport

Pored mlaih gabarita i mobilnosti, NX10 je dobio izuzetnu reputaciju i zbog neverovatno brzog AF. Onog momenta kada dodje do “momenata koji se ne smeju propustiti”, tada nastupa NX10!

NX10 je izazov i za profesionalne fotografe koji prate sportske događaje jer sada imaju mogućnost da tešku opremu zamene laganim i kompaktnim telom NX10 i Samsung tele objektivom 50-200mm.

Dakle, NX10 je izuzetno lagan i omogućava fotografima koji rade čitav dan da ga sa lakoćom nose bez velikog napora. NX10 ima najbrži auto-fokus u poređenju sa bilo kojim foto-aparatom u toj klasi i na taj način nikada nećete propustiti ključni momenat. A pored svega ovoga, NX10 pruža mogućnost da sportske momente snimate i u HD video zapisu.

NX10 i umetnost

Momenat kada spoznamo da nas fotografija interesuje i kada ona postaje naš strastven hobi i predmet naših interesovanja je najčešće i period kada smo najkreativniji. To je period kada se formira takozvano “fotografsko oko”, period kada shvatamo da su svakodnevne, “obične” scene zapravo magične i retke. NX10 je saveznik svih ljubitelja ulične fotografije, kreativaca, naprednih amatera i ljubitelja fotografije uopšte. On možda predstavlja najbolji mogući izbor ili da kažemo prvi izbor za svakog naprednog amatera fotografa koji kupuje svoj prvi kvalitetan foto-aparat.

Set objektiva koji idu uz ovaj foto-aparat će pružiti više nego dovoljno mogućnosti za igru, kreativnost i stvaranje pravih umetničih dela. Uz NX10, u ponudi su objektivi:

– Samsung 18-55mm
– Samsung Pancake 30 mm f 2.0
– Samsung tele objektov 50-200 mm

Ono što je možda najzanimljivije od svega je što će se uskoro u ponudi naći i adapteri uz pomoć kojih će na NX10 moći da se stavljaju i objektivi drugih proizvođača kao što su: Cannon, Nikon, Tamron itd.


Specifikacije NX10

• NX10 je foto-aparat bez prizme sa promenljivim objektivima
• U poređenju sa ostalima u svojoj klasi, Samsung NX10 ima najveći APS-C 14.6M CMOS senzor i predstavlja foto-aparat kompaktne veličine koji pruža kvalitet slike jednog DSLR-a
• U poređenju sa ostalima u svojoj klasi ima najbrži autofokus (AF) pružajući korisnicima sigurnost da će uloviti dragoceni momenat sa neverovatnom preciznošću
• NX10 je kompaktnih gabarita te je pogodan za nošenje i upotrebu.
• NX10 je prvi foto-aparat u svojoj klasi sa 3.0” AMOLED displejom na kom ćete savršeno videti fotografiju koju ste napravili čak i pod jakim suncem
• NX10 ima HD kvalitet video zapisa na 720p/H264 format tj.daje HD film sa kvalitetom fotografije jednog DSLR-a.

|Search:Find More About …Priča o NX10|

[ad#ad-post1]

tnews