Nakon napada, Adobe ispravlja propust u Flashu

MANJE OD NEDELJU DANA NAKON PRISTIGLIH izveštaja o hakerima koji su zloupotrebljavali propust u njihovom Flash Playeru, kompanija Adobe Systems je požurila i ispravila grešku.

Osvežena verzija Flash 10.1 plejera, koja je objavljena u četvrtak, sadrži zakrpu za propust koji je prošle nedelje primećen nakon manjeg broja ciljanih napada.

Kako tvrde iz kompanije Symantec, ovi napadi se još uvek nisu proširili, ali bi korisnici trebalo da preuzmu novu verziju Flash softvera što je pre moguće. „Primetili smo mali ali rastući broj zlonamernih PDF datoteka, i očekujemo dalji rast u sledećim časovim i danima,“ izjavili su predstavnici Adobea.

Napadači su koristili Flash datoteke u formatu SWF, koje se obično otvaraju pomoću Flash Player dodatka u Web čitaču, ili PDF datoteke koje sadrže zaražene Flash komponente, izjavili su predstavnici Adobea. Te zlonamerne PDF datoteke se obično otvaraju pomoću Readera ili Acrobata, koji opet sadrže svoje verzije Flash Playera koje još uvek nisu zakrpljene (zakrpa će postati dostupna 29. juna).

Adobeovi programi Flash i Reader su se prošle godine našli na prvom mestu po napadima hakera, a u kompaniji razmišljaju o češćem objavljivanju softverskih zakrpi kako bi povećali bezbednost korisnika. (M.S.)

|Search:Find More About Nakon napada, Adobe ispravlja propust u Flashu|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv